Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lundberg styr både här och där

Han styr mittfältet i Hille – och coachar ett pojkallsvenskt lag med framgång.

Mittfältsmotorn Daniel Lundberg lever för fotbollen och ska nu göra allt för att återigen föra Hille mot tabelltoppen i division 3.

– Han är lagets hjärta, beskriver tränaren Björn Engelaar 21-åringen.

Annons

Daniel Lundberg fostrades i Hille och gjorde tre säsonger i Gefle IF - men där han inte lyckades med att ta en plats i A-truppen då juniortiden var över.

Då återvände han till moderklubben, som tog klivet till trean och knep en fjärdeplats som nykomling under fjolårssäsongen.

Mittfältsmotorn Lundberg spelar en viktig roll i det lagbygge som till den här säsongen förstärkts med ännu mer spetskompetens.

– Daniel är lagets hjärta och bidrar med enormt mycket vilja på sin defensiva mittfältsroll, säger tränaren Björn Engelaar om honom.

Och att 21-åringen brinner för fotbollen och klubben finns det inga tvivel om. Lundberg är förutom spelare också tränare för klubbens pojkallsvenska lag som har lyckats bra runt om i landet. För drygt två veckor sedan besegrades till exempel ungdomsfotbollens gigant Brommapojkarna med 2–0 och ifjol var Lundbergs gäng bland de tio bästa svenska lagen i sin åldersklass i Gothia cup.

• Hur hinner du med allt?

– Det är tufft att få ihop det, men det fungerar. Det är kul att vara både tränare och spelare så bara om man vill fixar det sig.

Han är inne på sin fjärde säsong som tränare – och känner att han drar mycket lärdom av sig själv som spelare.

– Man kanske tänker lite mer fotboll som spelare och sedan tar med sig det till träningarna med grabbarna.

Och det märks att Lundbergs metoder ger resultat, för nu börjar han själv få konkurrens av sina grabbar - flera stycken börjar testas i A-truppen.

– Ja, det känns lite speciellt. Grabbarna behöver lite mer fysisk träning och då är det ett bra komplement att komma på A-lagsträningarna.

Och just A-laget går nu in på sin andra säsong i division 3 och truppen är näst intill intakt jämfört med den förra säsongen. Och med sex nya lag (serierna har gjorts om) är utgången väldigt öppen - kanske har Hille chans på att utmana toppen…

– Man brukar ju påstå att den andra säsongen brukar bli tuffast, men det är svårt att säga. Jag vill inte gå in så mycket på vart jag tror vi kommer att hamna.

– Men det är en oförutsägbar serie, Huge känns som en favorit samtidigt som man inte vet speciellt mycket om de nya lagen, fortsätter Lundberg.

• Tänk dig en uppflyttning till tvåan – hinner du med både tränar- och spelarkarriären då?

– Det kan bli tufft. Men fråga mig inte vad jag ska välja, det är ett svårt beslut. Jag sätter bägge sysslorna högt, och vi har inte gått upp i tvåan än (haha).

• Vad är du ämnad för, tror du?

– Haha, det får du fråga någon annan om. Pappa säger däremot att han inte tror det är försent för mig om jag vill satsa på en spelarkarriär.

Det återstår att se vad Lundberg tar vägen – kanske avgör den här säsongen det…

Mer läsning

Annons