Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målfest när Strömsberg krossade Kvarnsveden

Vilken härlig målfest Strömsberg ordnade till hemma på Hedens IP.

I vårmötet med Kvarnsveden blev det en högst oväntad förlust med 2–1. Men nu visade hemmagrabbarna redan från start var skåpet skulle stå, och vann med klara 5–0.

Annons

När Danne Käll satte 1–0-målet hade det gått bara halvannan minut och matchen var inte mer än 16 minuter gammal när gästerna hade fått inkassera tre mål i baken.
– En mycket skön seger. Vi vände delvis trenden uppe i Falun förra helgen, men det här var faktiskt första segern sedan den 12 juni då vi slog Västerås här hemma, sa Conny Asklöf – en mycket nöjd och lättad hemmatränare.
– Jag förstår ingenting. Efter att ha gjort två riktigt bra matcher kom den här insatsen. Många spelare visade inte den rätta viljan. Men vi mötte också ett effektivt Strömsberg, sa en mycket besviken Bengt Ottosson, tränare för dalalaget.
Nu fick också hemmagrabbarna en smakstart. Danne Käll, som var mycket skadedrabbad under vårsäsongen, kunde, framspelad av Björn Berglund, sätta ledningsmålet redan i matchupptakten.
– Ja, vi fick en mycket lyckad start och jätteroligt att Danne och Parling båda kunde göra två mål den här matchen, sa Asklöf, som berömde hela sin trupp.
Men han påpekade också att man mötte tabelljumbon.
Ja, men bara någon minut efter Strömsbergs ledningsmål tvingades Martin Sundström till en prakträddning. Han gjorde för övrigt ytterligare ett par strålande räddningar när gästerna kontrade.
Nu hade också Kvarnsveden öppnat höstsäsongen med två starka matcher.
Men här ute på en regnsjuk Hedens IP (det föll 40 mm på lördagen), var det ett heltaggat Strömsberg som gav sig den på att ta revansch.
Det blev också en härlig dubbel revansch, dels på Kvarnsveden och dels för den mycket svaga insatsen mot Norrtälje i förra hemmamatchen.
Ett lyckat schackdrag också av Asklöf som nu placerade Marcus Hägg till höger och gav plats för Pontus Parling framåt tillsammans med Björn Berglund.
Det var också Hägg som slog högerinlägget som ledde till att just Parling efter 13 minuter kunde slå in 2–0.
Bara tre minuter senare fälldes Tobias Lööf i gästernas straffområde. Mycket säkre straffläggaren Björn Berglund gjorde inte heller den här gången något misstag (3–0) och vilken start hemmagrabbarna hade ordnat till.
Med undantag för någon kontring av gästerna så ägde också hemmalaget matchen under andra halvlek.
I den 54 matchminuten ökade också Danne Käll på till 4–0 efter ett högerinlägg slaget av Daniel Mattsson.
Pontus Parling fastställde slutresultatet 5–0 med knappa kvarten kvar. Målet kom efter ett snyggt anfall med Johan Pettersson, Simon Grudéus och Parling inblandade.
– I dag fick vi se både löpvilja och ett bra passningspel. Jättekul också att vi höll nollan, summerade Conny Asklöf

Sören Åkerman

Mer läsning

Annons