Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malin hjälte för Hille

DM-finalen för flickor 17 på Jernvallen igår kväll mellan Strömsbro och Hille blev en riktigt bra match.
Hilles Malin Eriksson blev stor hjälte inom loppet av tio minuter då hon i den andra halvleken gjorde två mål och såg till att Hille kunde vinna med 2–1.

Annons

Det måste vara extra skönt för Malin då hon i fjol kom till klubben från just Strömsbro.

Matchen startade i ett högt tempo och det var Strömsbro som fick första chansen då Julia Karström fick ett läge redan i inledningsminuten men skottet hamnade utanför.

Strömsbro kunde ändå ta ledningen då Sofia Göransson smekte in bollen efter fem minuter. Därefter tog Hille över spelet utan att kunna skapa alltför farliga chanser, mycket beroende på att Rallarbos mittbacks par Amanda Paugart och Hanna Bäck höll rent.

Trots ett litet spelövertag i den första halvleken var det Strömsbro som hade de vassaste målchanserna efter sina kontringar. I den andra halvleken stuvade Hille om i laget och lyckades med mycket tur få till två mål. Strömsbro skapade inte så mycket under den andra halvleken.

– Hille var bra och laget har det rätta självförtroendet, sade Strömsbros tränare Eva-Lotta Persson.

Fia Jansson hann med att träffa överkanten på ribban innan matchen var över. Rättvist sett till spelet men ingen hade protesterat om Strömsbro hade klarat av att ta sig till en förlängning.

Mer läsning

Annons