Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mållöst på Jernvallen – men det fanns chanser

Det fattades inte målchanser i en välspelad match mellan SIF och Östersund – men två bra målvakter och två starka försvar gjorde att matchen slutade mållöst.

Annons

Ett resultat som hemmatränaren Tony Andersson var nöjd med.

– Östersund tycker jag är ett av det bättre lagen vi har mött den här säsongen och i andra halvlek så har dom greppet om oss. Vi får trots hemmaplan vara nöjda med en poäng, menar Andersson.

Spelet växlade lika mycket som vädret den här dagen och att Östersund, precis som SIF, är en pigg nykomling visade man i inledningen då man med ett piggt passningsspel satte SIF-försvaret och Markström i målet på prov gång på gång.

• Blev ni överraskade av deras offensiva spel?

– Nä det visste vi om. All information som vi har fått om dom, stämde på alla punkter. Det var ett aggressivt lag som låg tätt på oss och vi hade lite svårt under första kvarten, erkänner Tony.

Men det rödvita arbetade sig in i matchen och skapade halvlekens bästa chans när Filip Johannesson fick ett fint läge i straffområdet, men skottet gick utanför. Den chansen kom under Sandvikens bästa period i första halvlek. I slutet av densamma så tog gästerna över igen.

Ett kommando man behöll i andra halvlek där man fortsatte med en offensiv fotboll och Tim Markström fick flera tillfällen göra bra ingripanden. Sandvikens bästa chanser till mål hade Andreas Sipuri som med en nick var nära att överlista Petter Augustsson och Andrew Stadler, vars skott gick tätt utanför.

Sandviken tvingades spela de sista tio minuterna med en man mindre då mittbacken Sereya Mobaraki skadade sig och det såg länge otäckt ut när han låg utslagen på sidan av plan och han blev hämtad med ambulans.

– Han fick en rejäl smäll över näsan och blev rejält groggy. Men jag tror han snart är tillbaka och det gäller även Adde (Andreas Gillström som gick av efter en smäll på skenbenet), säger Tony som kan konstatera att man har fått en bra start som nykomling med sju poäng på fyra matcher.

– Det är klart vi är nöjda med det. Vi kanske inte gör en av våra bästa matcher i dag och vi uppträder lite väl passivt vissa gånger. Men det beror ju även på att Östersund är ett bra fotbollslag och som matchbilden utvecklade sig, så får vi trots allt vara nöjda med en poäng, säger han.

Mer läsning

Annons