Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Månkarbos första seger

För första gången någonsin vann Månkarbo en serieseger. Det var 26 unga talangfulla tjer som sprang hem damfemman med en imponerande svit.

Annons

– Vi tog inte stryk i en enda match. På 14 omgångar vann vi 13 och kryssade i den 14:e, säger chefstränaren Niklas Karlsson, som är mycket stolt över sina fotbollstjejer.
Den trupp som Månkarbo spelat med den här segerrika säsongen har en medelålder som inte är högre än 16-17 år.
– Ja, det är en härlig trupp att bygga vidare på, säger Niklas, som med laget nu flyttar upp i spel i damfyran nästa säsong.
– Jag tror att vi ska klara oss bra där också. Men en första målsättning blir ju att klara nytt kontrakt, säger Niklas Karlsson.
Laget summerade också en imponerande målskillnad i sluttabellen. 66-13 blev de snygga siffrorna och hela 40 poäng spelade Månkarbo hem.
Främsta målskytt blev Therese Söderlind, som satte hela 26 bollar i motståndarmålen. Målfarlig var också Caroline Storck, som trots att hon spelade bara halva säsongen – hann med tolv mål.
– Det är bara andra säsongen, med något undantag, som dom här tjejerna spelat seniorfotboll. Hela truppen har visat en oerhörd träningsvilja och det har bara varit roligt att leda dessa talanger, berömmer Niklas Karlsson, som också hade ett premiärår som chefstränare för Månkarbo damlag.
SÖREN ÅKERMAN

Mer läsning

Annons