Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måstematch för Strömsberg

Strömsberg slog Västerås hemma med 2-0 den 12 juni. Men sedan dess har det inte blivit någon vinst för Strömsberg, som ju annars var verkligt starka under större delen av vårsäsongen.

Annons

– Nu måste vi se till att sätta prägel på matchen och det redan från start. Det här är något av en måstematch för oss för att inte bli indragna i bottenskiktet, säger Strömsbergs chefstränare Conny Asklöf inför dagens hemmamöte med Norrtälje.

Ja, sett till tabelläget så ska det inte vara omöjligt för Strömsberg att vinna den här matchen. Norrtälje fick ju också stryk senast hemma av Enköping med hela 7-1.

– Ja, och det talar ju även för att Norrtälje kan vara lite "stukade" efter storförlusten. Än viktigare då att vi tar intiativet direkt i matchen, påpekar Asklöf.

Strömsberg har i nuläget tre raka bortaförluster. Men hemma på Heden har laget inte tagit stryk i någon match i årets seriespel.

– Nej, och vi är ju starka hemma och det hoppas jag att grabbarna kan visa upp mot Norrtälje, säger Asklöf.

Tittar Strömsberg framåt, så bör det finnas goda chanser att plocka poäng. Efter matchen mot Norrtälje möter Strömsberg Falun (b) och Kvarnsveden hemma.

– Ja, kan vi plocka poäng i alla tre matcherna - och helst vinna förstås. Då finns det ju också chans att knapra in på lagen i toppen, säger Asklöf.

Nu får dock Strömsberg klara sig utan Johannes "Jossa" Ericsson (skadad) och Kabba Langley (avstängd). Därtill saknas i dag både Mattias Jansson och Marcus Söderlund.

Hur ser ni på den här matchen?

– Vi möter ett fysiskt mycket starkt lag och vi kommer att få jobba otroligt hårt för att kunna ta en poäng där uppe på Hedens IP, säger Janne Östlund spontant.

– Vi gjorde en bra insats unde första halvan av förlustmatchen mot Enköping senast (1-7). Men släppte till för enkla mål efter paus. Men jag anser annars att vi är på gång, menar Östlund.

Norrtälje har två lirare avstängda och har även skador i truppen. Laget har heller inte tagit mer än en poäng på bortaplan.

Visst talar väl en del för att Strömsberg ska kunna vända trenden och vinna dagens match?

Förhoppningsvis har också Björn Berglund tagit "målformen" med sig. Han fanns ju med i Gefle IF:s reserver i veckan och stod där för segermålet mot Syrianska, plus ytterligare ett mål och en målgivande passning. Förhoppningsvis visar han lika fina takter i dagens match.

Mer läsning

Annons