Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med Nyköping i ryggen kom inte Hille till skott i semin

Skuggad i 80 minuter, Nyköping punktmarkerade Hilles målskytt Jenny Hallström i SM-semifinalen på Jernvallen.

Efter 0–2 laddar nu laget om till dagens bronsmatch – med en hotellnatt på Scandic Väst.

– Lite pinsamt ändå att vi inte kunde prestera bättre, säger Hillespelaren.

Annons

Läktarna var välfyllda. 454 personer, de allra flesta med Hillesympatier, hade letat sig till Jernvallen för att kanske, kanske få se ännu ett litet mirakel av F16-laget.

Men Hilletjejerna kunde inte upprepa kvartsfinalbragden mot Bele-Barkarby.

I stället var det ett ganska nervöst och spänt Hillelag som kom på efterkälken i semifinalen mot Nyköping.

Och när man väl hade lyckats jämna ut spelet, när Linnéa Lindbom just träffat ribban med en frispark, då tog Nyköping ledningen när matchens lirare Saosann Rammo tråcklade sig igenom Hilleförsvaret.

Någon minut senare var det dags igen, när Rammo petade en frispark till Katja Andersson som sköt 2–0 till Nyköping.

– Vi slappnade tyvärr av ett litet ögonblick. Det kändes riktigt surt, jag tror vi hade tagit dom annars, om de inte hade fått de där snabba målen, säger mittbacken Therese Svensson, som var Hilles bästa spelare.

Hille försökte i den andra halvleken, men saknade udd i anfallen. Och Jenny Hallström, normalt sett en pålitlig målskytt, fick inget utrymme alls. Hon hade sällskap av Nyköpingsspelaren Emelie Lundberg under hela matchen.

– Jag märkte det ganska tidigt att hon skulle punkta mig. Jag bytte kant och då följde hon efter, till och med på deras hörnor följde hon mig, säger Jenny Hallström, som är van vid att vara förföljd.

– Det var likadant i kvartsfinalen, och det har hänt i serien också. Man får hålla sig i rörelse och försöka skapa ytor, men det är svårt.

Hon har dock inga bortförklaringar till förlusten, Hille mötte ett bättre lag, men totalt sett var hon besviken över insatsen.

– Det var många som hade stora förväntningar på oss, och då känns det lite pinsamt att vi inte kan spela bättre. Men det märktes att många i laget var nervösa, det var ju ändå en SM-semifinal.

• Vad måste ni göra bättre i bronsmatchen mot Sundsvall?

– Vi måste vara mer aggressiva, redan från start, och inte låta dom skapa några chanser, säger Jenny Hallström, som sov på hotell i natt.

Hille, liksom övriga slutspelslag, inkvarterades nämligen på Scandic Väst i Gävle.

– Vi lyckades fixa det så, vi tyckte det skulle vara lika för alla lag, säger Bernt Melin på Gestriklands Fotbollförbund.

Foto: Lasse Halvarsson

Mer läsning

Annons