Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moléns mål räddade Huge kvar i kvalet till tvåan

Ett snöpligt baklängesmål. En fastlåst position på egen planhalva. En risk att åka på ett avgörande 0–2-mål.

Då gjorde Huge comeback i kvalet till division 2, när Tobias Molén i 83:e minuten kvitterade till 1–1 (0–1) mot Örebro Syrianska.

Annons

Tobias Molén har dragits med en knäskada halva säsongen, och förkylning under veckan. Det gav en startposition på bänken, och ett inhopp i 57:e minuten sedan skyttekungen Meda Makaya kört fast.

– Jag hade väl nån tanke att Tobbe är en målskytt, och att vi behövde en förändring, resonerade tränaren Henrik Isaksson.

Han matchade annars ett lag som aldrig hade hittat sitt eget spel, utan passivt låg i vänteläge. Huges främsta chans var en vänsterhörna i den första halvleken Mark Mattsson var nära att placera bollen rätt i mål – men en back lyckades nickrädda.

Annars var det Syrianska som rullade boll, och fick ett för Huge påfrestande mål tre minuter före paus när Emmanuel Ekehs skott styrde på backen Jan-Olov Olsson och ställde målvakten Magnus Olsson.

Den chocken satt i, och Syrianska behöll initiativet efter paus och kanske inte jagade 2–0, men i alla fall närmade sig.

– Fast jag tycker ändå inte att de lyckades skapa särskilt många farliga chanser, säger Tobias Molén. Men vi behövde ju ett mål, och hade inte några chanser.

Det hade man inte heller när det blev mål. Det blev Molén som till slut rullade in bollen i tomt Syrianskamål sedan målvakten blivit ett lätt offer – men jobbet att skapa öppningen gjorde Abbas Faraj.

I en av få möjligheter att få kontroll på bollen på offensiva planhalva drog Faraj på sig en, två, till och med tre Syrianskaspelare ute vid långlinjen.

Sedan vände Faraj in mot banan, och placerade med vänsterfoten bollen perfekt på den tomma yta som Tobias Molén kom stormande mot.

Matchens prestation.

– En riktig smörpassning, berömde Molén.

Målet betydde att kvalet lever för Huge. Returen spelas på lördag på bortaplan.

HUGE–ÖREBRO SYRIANSKA 1–1 (0–1)

Målen: 0–1 (42) Emmanuel Ekeh, 1–1 (83) Tobias Molén.

Domare. Johan Fält, Enköping.

Varningar, Huge: Mikael Muhr (63). Syrianska: Emmanuel Ekeh (30)

Hörnor: 3–13 (3–3).

Huges tre stjärnor

3: Abbas Faraj, f

2: Mark Mattsson, yb

1: Mikael Muhr, mf

Foto: Lars Wigert

Mer läsning

Annons