Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mot Valbo tog det stopp för SIF 2:an

Valbo vann seriefinalen mot SIF2 på Jernvallen med 3–1 – och är nu bara en poäng bakom Sandviken i tabellen.

– Vi gör en riktigt bra match. De hade kunnat haft flera A-lagsspelare med, vi hade vunnit ändå, säger Andreas Vestin, tränare i Valbo.

Annons

SIF saknade en del spelare som finns med i den trupp som åker till Eskilstuna i dag för match i norrettan. Men det var som sagt inte därför Valbo vann den här matchen.

Inledningsvis fick SIF slå ifrån sig när Valbo tryckte på piggt. Alexander Larsson kom till ett fint läge redan i den första minuten och målvakten i SIF, Rickard Andersson, gjorde en dubbelparad.

I 20:e minuten fick SIF en hörna som Jesper Karlsson nådde högst på. Returen i myllret framför målet tryckte Joakim Kullberg in till 1–0. Sedan hade Alexander Larsson i VFF ett nytt läge som Rickard Andersson i SIF-målet följsamt avvärjde. Johnny Nilsson i VFF hade även en boll i virket.

Alexander Larsson startade andra halvlek med en ny fin chans som Rickard Andersson gjorde ännu en kalasräddning på.

Minuten senare så vände Alex bort en SIF:are, drog sedan tre spelare på vägen mot målet och tappade bollen sista biten. Kollisionen med Rickard Andersson blev kraftig och på returen kunde Johan Sundberg kvittera. Det är väl tveksamt om målet skulle godkänts då satsningen var väl hård från Alexander Larssons sida.

När Alex kom tillbaka en stund senare efter omplåstring så avgjorde Valbo matchen när Gustav Larsson satte 3–1.

Ulf Rabon

Mer läsning

Annons