Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Mycket var bra” – men IFK fick ändå stryk med 7–1

IFK Gävle åkte till Skytteholms IP i Solna i lördags med inställningen att försöka skaka om tabellettan AIK. Men en dålig start på den andra halvleken för Gävletjejerna bidrog till att matchen slutade 7–1, i AIK: s favör.

Annons

IFK Gävle hade förberett sig väl inför helgens match mot AIK. Laget var peppat och alla var inställda på att göra en bra match.

Det hela började fint när IFK Gävle skapade en dubbelchans att ta ledningen bara några minuter in i matchen. Läget gjorde AIK uppmärksamma på Gävles vassa omställningar och Stockholmarna tog mer och mer över spelet.

I den sjuttonde minuten slängde AIK:s Susan Varli iväg ett jätteskott som IFK Gävles målvakt Pernilla Olsson fann för svårt att stoppa och 1–0 var ett faktum.

AIK hade ledningen med 3–0 när halvlekens sista minut inleddes. Då slog IFK Gävle till och reducerade till 3–1, målskytt: Sigrid Persson.

Inledningen av den andra halvleken var IFK Gävles svagaste del av matchen. AIK drog nytta av detta och efter tio minuter hade hemmalaget ökat sin ledning till 6–1.

Efter 6–1 målet blev IFK: s försvarsspel mer stabilt. Samtidigt lugnade AIK ned sitt spel och matchen var rätt så händelselös tills slutminuterna. På tilläggstid gjorde Solnalaget matchens sista mål, 7–1.

IFK Gävles tränare Joacim Carlsson:

– Det kändes som om vi hade kunnat göra något riktigt bra av den här matchen tills den första kvarten av den andra halvleken kom. Mycket var bra i vårt spel så därför är det tråkigt att förlora med 7–-1.

Det har länge varit klart att IFK Gävle kommer att få lämna division 1 för spel i division 2 nästa säsong. Med en poäng på 19 matcher ligger de sist i Norrettan. Detta är trots allt inte något som stör Joacim:

– Under denna säsong har vi fått mött lag som är mycket mer bollskickliga och rutinerade än oss. Detta har gjort att alla vi i laget, även jag, har lärt oss otroligt mycket. Vi har utvecklats och lärt oss nya taktiker och spelsätt. Vi kommer kunna få använda all denna vetskap nästa säsong då vi högst troligt kommer att få tillhöra toppen av division 2.

AIK–IFK GÄVLE 7–1 (3–1)

Målskyttar, IFK Gävle: Sigrid Persson.

Publik: 176.

IFKs tre stjärnor

3: Samantha Brand, mf

2: Louice Frank, f.

1: Pernilla Olsson, mv

Mer läsning

Annons