Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NU-lagen till sommarvila med blandade resultat

Regionens flaggskepp Tierps damer och Strömsbergs herrlag, som båda lirar i fotbollstvåan, hänger bra med.

Annons

Ja, Tierp som har målsättningen att spela i damettan nästa säsong, har lyckats riktigt bra och toppar Div II östra Svealand efter spelade elva omgångar.
Strömsberg finns också med bra i norra Svealandstvåan. Men serien är rekordjämn och Strömsberg går till sommarvila på en nionde plats.
Strömsberg har ju som målsättning att klara nytt kontrakt och den målsättningen bör det unga talangfulla laget klara av.
Strömsberg började lite trevande i våras och tog stryk av både Skiljebo och Hudiksvall. Men slog sedan Karlberg. En mindre bra insats på Kopparvallen i Falun gav bara 1-1 mot Falun.
Hemmaseger mot topplaget Västerås talade för en vändning och stabilt spel.
Men sedan kom två olyckliga förluster på bortaplan mot Sollentuna och Nacka. I Båda matcherna blev det uddamålsförluster.
Helt klart tog det lite tid att spela ihop det unga laget med flera nya spelare. Men efter de båda uddamålsförlusterna har Strömsberg tagit ett klart steg framåt. Laget har sedan uppträtt mycket stabilare.
På de fyra senaste omgångarna har det bara blivit en förlust och den kom mot serieledarna Valsta Syrianska. Här var det faktiskt Strömsberg som var det bättre laget, men serieledarna kunde ändå åka hem med en tursam trepoängare.
Men segrar mot Rotebro (5-2) och Spårvägen (4-2) plus ett våravslut som gav 1-1 i länsderbyt mot GUSK gör, att vårsäsongen är godkänd för de svartvita. Höstpremiären hemma mot GUSK bör kunna ge en trepoängare och laget kan åter finnas på den övre halvan av fotbollstvåan. Håller Strömsberg stilen, så ska det inte vara några problem att även nästa säsong lira i tvåan.
Förmodligen har tränarteamet Asklöf/Lindström det rätta receptet för en lyckad höstsäsong.
Apropå tränare med lyckat resultat och rätt recept, så är väl Janne "Korpen" Pettersson ett lysande exempel. Korpen har lotsat Tierps fotbollstjejer till serieledning inför höstsäsongen.
Ett ramstarkt försvar med Ida Andersson i spetsen, har stor del i att Tierp på elva omgångar bara släppt in sex mål (!). En enda förlust på hela vårsäsongen talar sitt tydliga språk. Enda förlusten (1-2) kom i seriepremiären borta mot BP. I hemmamötet tog Tierp en härlig revansch hemma på Vegavallen.
Ett par kryssmatcher, storsegrar mot Hille (5-0 och 6-0) och vinster mot både Huge och IFK Gävle gör, att Tierps rekordunga lag toppar tabellen två poäng före Huge.
Korpens och hela Tierpstruppens målsättning att lira i damettan nästa år verkar inte vara omöjlig. Men helt klart måste kanske Tierp också göra lite fler mål för att behålla toppositionen?
I femman verkar Månkarbo ha fått upp ångan ordentligt och tagit fyra raka segrar inför "sommarlovet". En mycket intressant öppningsmatch står på programmet när höstsäsongen inleds hemma i Tallparken. Serieledande Vesta kommer på besök.I våröppningen vann Månkarbo mot Vesta med 3-1. En repris på det resultatet och Månkarbo har ordentlig toppkänning.
I samma grupp för femman går det mycket trögt för Rex, som nu får kämpa för att rädda kontraktet under höstmatcherna. Detsamma gäller för Karlholm i den östra gruppen.
För båda lagen gäller att komma igen med betydligt bättre takter och att börja vinna redan i höstupptakten.
I sexan har Ullfors ett perfekt utgångsläge. Förra säsongen blev det ju serieseger, men Ullfors stängdes från en uppflyttning till femman på grund av ett samarbetsavtal med Månkarbo. Bättre lycka den här gången och Ullfors visade ju klassen när man avslutade vårsäsongen med att vinna med hela 10-0 i mötet med Almo. Ullfors toppar före UIF tvåan.
Film verkar också ha fått upp ångan och tog i vårfinalen sin femte raka seger när man slog VP med klara 3-0. Film skuggar på en bronsplats.
Att Tierp är starka på damsidan känner vi till Nu sköter sig också klubbens andralag riktigt hyggligt i damfyran. Som seriens enda B-lag har man en mittenposition och inleder höstsäsongen med ett revanschmöte med tabelltvåan Vaksala. Vårmötet vann Vaksala med 1-0. Nu har Tierp hemmamatch och visst ska det väl kunna bli revansch?
SÖREN ÅKERMAN

Mer läsning

Annons