Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny förlust för Strömsbro

Strömsbro fick ytterligare en smäll när de förlorade mot Bele Barkarby med 4–0 .
– Första tjugo är helt ok, men när de gör 0–1 så faller vi ihop, säger Per-Arne Ata Persson, tränare i Strömsbro.

Annons

Jag tänkte skriva något i stil med: ”Ett litet mer vårdat passningsspel skulle inte skada. Det finns tid att göra något mer konstruktivt med bollen. Sparka och spring epitetet gäller. Det är väl inte okej, att säga bra när man slår iväg bollen utan adress. Varför kan man inte ställa högre krav på damer i division två?”

Efter att ha sett Huge och Strömsbros damer så var det saker som fastnat på näthinnan. Nu mjuknade jag en del när Ata Persson sa saker som.

– Med vårat stukade självförtroende så, i våra bästa stunder kan vi spela, hon vågar inte riktigt.

Psykologins lagar äro outgrundliga inom idrotten.

Strömsbro höll stången första tjugo och hade en målchans innan Bele Barkarby fick hål på Rallarbo. Då föll tre snabba mål inom fem minuter. Daniella Famili har gjort hälften av Bele Barkabys mål under säsongen. Idag gjorde hon två, är född 1995 och räknas som svensk fotbolls framtid.

Julia Karström hade ett friläge i den 37:e minuten. Avslutet var lamt och målvakten i Bele Barkarby kunde enkelt parera avslutet med foten. Nu är det ju så att Julia Karström är född 1996, är vindsnabb och spelar i svensk damfotbolls blomsterträdgård, division två och det är inte fy skam.

Strömsbro lyckades stoppa flödet och höll nollan i den andra halvleken. En prestation i sig.

Mer läsning

Annons