Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya allsvenskarna firade i Gävle

Vid halv nio-tiden på lördagskvällen landade en hel busslast med nya allsvenska spelare utanför Centralhotellet i Gävle.

Sporten mötte ett vilt firande Halmstads BK som efter kvalmatcherna mot GIF Sundsvall är tillbaka i finrummet.

– Nu ska vi njuta av det här tillsammans och få göra det här i Gävle känns alldeles underbart, sa assisterande tränaren och gamla landslagshjälten Michael Svensson.

Annons

Han bjuder på ett stort och innerligt leende. Lika mycket lättad som lycklig över att HBK är ett allsvenskt lag igen samtidigt som CH:s reception invaderades av skrikande, tjoande och jublande hallänningar.

– Det är faktiskt svårt att sätta ord på det här. Men vi har gjort det tillsammans – som ett lag, sa Micke och tittade sig omkring.

Det var just därför firandet med fördel skedde i Gävle.

– Vi snackade om det på bussen hit från Sundsvall. Hade vi varit hemma i Halmstad är det lätt att alla skringas efter middagen och "tillsammans-känslan" försvinner. Nu håller vi ihop hela gänget. Och fira det ska vi...

En sen middag och sedan gjorde laget hela Gävles utbud på lördagsunderhållning – och det sparades inte på någonting.

– Det här är helt underbart för hela föreningen och styrelsen är med här och firar med alla oss i laget, sa Micke samtidigt som han fick en rumsnyckel av en av HBK:s isländska spelare.

Matchen uppe i Sundsvall förlorades med 4–3 men med 3–0 från hemmamatchen förra helgen att gå på så gjorde det ingenting. Sällan har man sett lyckliga förlorare av en enstaka fotbollsmatch.

Ganska snabbt satte sig sedan Halmstad i bussen med destination Gävle.

– Vi ville väl kanske inte gå ut och fira i just Sundsvall en sån här kväll. Då är det bättre att ta det här och samtidigt komma lite närmare inför hemresan. Dessutom är Gävle en trevlig stad.

Nästa år kommer laget hit en gång till. Men då för att spela allsvensk fotboll mot Gefle IF.

– Det har varit ett tufft år med spel i Superettan där det är ett helt annat spel än i allsvenskan. Vi har längtat efter matcherna mot Gefle också, sa Micke med ett nytt skratt.

Firandet är inte slut heller. I dag kommer Halmstad hem till västkusten igen och en jublande hemstad.

– Vi får väl se om det blir någonting. Men vi kommer att fira det här ett bra tag till innan det är dags att se framåt igen. Vi har längtat tillbaka till allsvenskan men först får det här sjunka in, avslutade Micke Svensson.

Mer läsning

Annons