Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya landskamper till Gästrikland

Det blir nya fotbollslandskamper i Gästrikland i höst.
Både pojkar- och flickor 15 möter Norge i varsin dubbellandskamp i september. Klart är att Ockelbo får arrangera två av matcherna medan det står mellan Skutskär och Kastvallen i Bomhus i det andra fallet.
I går var det inspektion av arenorna.

Annons

Det var Malin Lindman från Svenska fotbollförbundets evenemangsavdelning som tillsammans med Bernt Melin från Gästriklands förbund som kollade att gräset var grönt överallt.

– Det är noga dels med planerna men också med att omklädningsrum, läktare och andra saker runt omkring håller för den här typen av arrangemang, säger Bernt Melin efter att Huges hemmaarena fått sig en tillsyn.

I fjol var det två vårlandskamper för P18-landslaget mot Bulgarien som spelades just på Kastvallen och Skutskär. Då höll inte Ockelbos vårplan måttet. Nu är det bättre till höstlandskamperna.

– Ockelbo kommer att få matcher. Det är otroligt roligt att vi tillsammans med klubbarna kan ro i land den här typen av uppdrag. Det är dessutom ett gott betyg att förbundet återkommer och vill lägga internationella matcher här, säger Melin.

Matchdagarna är spikade till den 18:e och 20:e september och det är Norge som kommer på besök i båda fallen. Just nu är det lite tidigt att säga om de båda landslagen kommer att innehålla några lokala spelare.

– Chansen finns ju och det skulle vara en bra extra krydda. Vi får hoppas att någon av de talanger som fins tar chansen på de läger som nu ska arrangeras innan trupperna tas ut i höst.

Det är även klart att flick-SM kommer att spelas i Sandviken i oktober. Det är fjärde gången på raken som Jernvallen blir arenan när det drar ihop sig till finalspel.

På längre sikt finns det planer även för ännu större arrangemang.

– Drömmen är att få någon Nordisk turnering där åtta nationer spelar. Då behövs det minst sex planer med läktare och andra saker. Men det är något vi jobbar på inför kommande år, avslutar Melin.

Mer läsning

Annons