Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya spelare på gång till SIF

Två unga spelare som tillhör varsin allsvensk förening kommer att provträna med Sandvikens IF den närmaste tiden.

Gustav Källberg från Örebro SK och Andreas Johansson från Mjällby har själva kontaktat SIF och ska få möjligheten att visa upp sig.

– Jag tackar nog nej till fyra-fem erbjudanden i veckan och vi är kräsna men just de här två faller inom ramen för det vi letar efter, säger SIF-tränaren Tony Andersson.

Annons

SIF laddar för fullt och är igång med träningen sedan ett par veckor tillbaka inför en oerhört spännande säsong som nykomlingar i division 1.

Truppen ser bra ut och det saknas inte så många hål att fylla.

– Vi har sagt att vi i första hand är ute efter en spelare med defensiva kvaliteter. Men det ska vara rätt och vi har absolut ingen panik och brådska utan tar det lugnt för att hitta absolut rätt kille. Det gäller både på och utanför fotbollsplanen.

Gustav Källberg och Andreas Johansson har i alla fall så pass mycket meriter att SIF-tränaren väljer att ta hit båda två. Gustav är i Sandviken nu för två pass och Andreas kommer i början på nästa vecka.

– Båda tillhör ju allsvenska klubbar och har fått träna regelbundet med ÖSK och Mjällby. Klart vi har kollat upp båda som får väldigt goda vitsord.

Ingen har fått speltid i allsvenskan men ÖSK har meddelat att man gärna ser att Källberg stannar kvar där han tillhör U21-truppen och spelat i division 2 med ÖSK Ungdom. Han är 20 år och har mest spelat som defensiv mittfältare men kan också kliva in som mittback.

Det är en position som 21-åriga Johansson är väl bekant med och har större delen av sin karriär varit del av ett mittlås i försvaret. Han har tillhört Mjällbys A-trupp de tre senaste säsongerna och spelat med allsvenskarnas U21-lag.

– Nu får de komma hit och visa upp sig så får vi se om det leder vidare, säger Tony Andersson.

Det samma gäller också Adnan Ajrovic som spelat för Husqvarna FF i Söderettan.

Även fjolårets SIF-importer Jack Sharples och Andrew Stadler är fortfarande aktuella. Engelsmannen och amerikanen gjorde mycket väl ifrån sig 2011 och vill själva tillbaka.

– Vi är också intresserade av att dom kommer tillbaka. Vi får se vad som händer vidare här under försäsongen. Ingenting är i alla fall avskrivet, avslutar Andersson.

Närmast på programmet för SIF är den egna tidningscupen 27-29 januari. En stor utmaning är där att ta titeln från Strömsberg som vunnit de två senaste åren.

Vi kan också konstatera att SIF har fått en ny huvudsponsor då Sandvikens Energi skrivit på ett avtal på två år.

Mer läsning

Annons