Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya tider för Brynäs

Far och son Larsson.

Där har ni tränarduon som ska se till att Brynäs inte blir ett bottenlag som i fjol.

– Jag känner redan nu att vinden har vänt, säger Per-Ola.

– Vi har ett otroligt talangfullt lag i år, säger Gustav.

Annons

Det var med ett nödrop som Brynäs hängde kvar i trean i fjol. Ett nervkittlande kvalspel mot Vansbro säkrade till slut nytt kontrakt, efter den avgörande 3–2-segern på Strömvallen.

I år är tanken att den historien inte ska upprepas.

– De två senaste säsongerna har gett laget ett rätt stukat självförtroende. Nu siktar vi på att vända trenden. Det vore dumt att säga att vi ska vinna serien, men vi har tekniska och talangfulla spelare vilket gör att vi tittar uppåt, säger Gustav Larsson, som tillsammans med sin pappa Per-Ola nu är ny huvudtränare för laget.

Per-Ola och Gustav tränade IK Sätra ihop i tre säsonger (två i sexan och en i femman) – innan de tackade ja till erbjudandet att ta över Brynäs A-lag efter förre tränaren Anders ”Dojan” Nilsson.

– Styrelsen frågade oss redan innan det var klart vilken serietillhörighet Brynäs skulle få. Vi kände direkt att det skulle vara en jätterolig utmaning att träna ett division 3-lag, säger Gustav, som för övrigt var spelande tränare under sina år i Sätra.

Gustav har även ett förflutet som spelare i Brynäs, Valbo FF och Gefle IF (moderklubben), medan Per-Ola sedan ett antal år tillbaka har varit ungdomsledare i både Gefle IF och Sätra.

Totalt har åtta spelare tillkommit utifrån, bland andra Alexander Bäcklin som gör comeback.

– Jag har varit iväg på en världsturné. Jag har rest runt i Asien, Amerika och Europa, säger Bäcklin, som senast spelade med Sandvikens IF 2006 i division 2 – och hans senaste tränaruppdrag var i Gefle IF:s tipselitlag 2008–2009.

– Jag hade problem med ett lår under flera säsonger, och jag har även blivit meniskopererad. Nu ska jag kunna spela igen, och jag är väldigt sugen. Fotbollen är som en drog, säger Bäcklin med ett skratt.

• Vad förväntar du dig av säsongen?

– Vi får se hur det utvecklar sig, men på förhand känns det som att det kommer att bli en väldigt jämn serie. Kontinuiteten i laget blir viktig.

Tobias Löfgren, som kom till Brynäs under fjolåret från IFK Sundsvall, är inne på samma linje:

– Alla lag kan slå alla, jag ser ingen klar favorit. Det finns stor potential i vårt lag.

På lördag är det alltså premiärdags borta mot Sjötull.

– Det blir säkert en jätterolig match mot ett bra lag. Sjötull har många individuellt skickliga spelare och de har nu vind i seglen efter seriesegern i division 4, säger Gustav Larsson.

Mer läsning

Annons