Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oavgjort för Stensätra i ödesmatchen

Stensätra räddade oavgjort, 2–2, i ödesmatchen hemma mot Korsnäs. Jessika Backman fixade kvitteringen på volley i den 71:a minuten.
– Starkt av oss, säger assisterande tränaren Bruno Rautiainen.

Annons

Det oavgjorda resultatet på Skogsvallen innebär att Stensätra nu har chansen, även om den är försvinnande liten, att rädda sig kvar i tvåan.

– Hoppet lever vidare. Nu har vi en superviktig hemmamatch nästa helg, säger Bruno Rautiainen och syftar på mötet med rankade tabellfyran Örebro Söder – ett lag Stensätra föll tungt mot i våras (5–1) men nu är piskat att besegra.

– Vi känner oss definitivt inte chanslösa. Tar vi med oss kämpainställningen vi hade idag och kan spetsa till det lite så kan det mycket väl bli tre poäng och det måste vi våga tro på, fortsätter Björn Rautiainen.

• Hur realistiskt är det att ni tar tre poäng mot dem?

– I det här spelet… om du hade frågat Strömsbro före dem mötte Västerås BK 30 (1–1) att de tar en poäng, hur realistiskt är det? Huge som har varit där uppe och tampats, de förlorade och tappade poäng. Så att allt kan hända. Det handlar om att ha rätt inställning.

Gårdagens insats på Skogsvallen blev sett så ett steg i rätt riktning. För trots att Stensätra inledde skakigt och senare låg under med både 1–0 och 2–1 lyckades laget samla ihop sig och ta en poäng. Janina Mähler fixade den första kvitteringen när hon i den 60:e minuten elegant lobbade in 1–1 över den utrusande Korsnäsmålvakten.

– Var ett assist från (Jessika) Backman. Var riktigt skönt att få sätta det där första, säger Janina.

Den andra kom bara tio minuter senare. Ett inlägg från Maria Danielzon–Larsson på högerkanten nådde en centralt placerad Jessica Backman som enkelt stötte in 2–2 på volley.

– Vi ska kämpa nu sista matcherna och försöka ta poäng, säger Janina Mähler.

STENSÄTRA–KORSNÄS 2–2 (0–1)

Målen: 0–1 (25) Lovisa Reutherborg, 1–1 (60) Janina Mähler, 1–2 (67) Helena Haga, 2–2 (79) Jessika Backman.

Hörnor: 4–7 (1–4).

Varningar, Korsnäs: Jonna Källström.

Domare: Josefin Aronsson, Hedemora.

Publik: 41.

Stensätras tre stjärnor

3: Anna Holmgren, mv

2: Amalia Sörligen, b

1: Janina Mähler, f

Mer läsning

Annons