Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ocharmigt värre när SIF föll igen

Sandvikens usla höstform håller i sig.

I vad tränare Tony Andersson kallade säsongens minst charmiga match förlorade man med 3–0 på bortaplan mot Akropolis och åter igen var det SIF:s försvarsspel som klickade.

Annons

– Rent offensivt är vi helt klart med i matchen. Men dom hade minst 10-11 klara målchanser och vi bjuder på dom allra flesta, menar Tony.

Tar man sig en titt på statistiken så visar den sitt tydliga språk. På säsongens första 17 matcher hade laget släppt in 23 mål. På bara dom sista 8 matcherna har man släppt in 20 mål. 8 matcher som man har varit utan Tim Markström i målet. Faktum är att man faktiskt bara vunnit en enda match sedan Markström blev dansk.

Utan att fälla allt för stor skugga på ersättarna, betydde Tim så mycket för laget?

– Det vore väl naivt av oss att tro att det inte skulle påverka oss. Tim var i absolut toppform när han lämnade oss och att kräva av Tobbe och Rickard att dom ska bara gå in och dominera som han, funkar ju inte. Dom har gjort det bra. Det är laget som inte synkar i försvarsspelet just nu och vi söker svaret. Jag lovar, säger Tony.

Men något svar fick man inte på en regnig och blöt Akalla bollplan. Akropolis som redan är klara för spel i Division 2 nästa säsong, ledde i halvtid med 2-0 och missade två öppna mål och flera andra klara målchanser. Sandviken skapade också ett par möjligheter men när den så tidigare hete Berglund och övriga i laget, var lika iskalla som oktoberregnet, blev det inga mål den här gången.

En säsong som hade kunna blivit en succéartad sådan, håller nu på att avslutas som en helt ordinär säsong för en nykomling där man förmodligen kommer att sluta på en 7:e–9:e plats. Något Tony Andersson dock tycker stämmer bättre på sitt lag.

– Där vi ligger nu stämmer nog mer med verkligheten. Vi, VSK och Dalkurd är i ungefär samma klass och sedan har vi ett toppskikt som vi är en bit ifrån.

– Det är bara att inse och jag vet att när det går dåligt en längre period brukar negativa gubbar krypa fram under stenarna, men, men…

Nu har ni en match kvar, Forward hemma. Varför ska publiken komma till Jernvallen nästa söndag?

– För att det är målgaranti när vi spelar. Sen om det är vi eller motståndarna som gör dom, är en annan sak, skrattar Tony men tillägger också att matchen betyder en hel del.

– Forward slåss förmodligen om en plats till superettan och vi har ett ansvar, inte bara mot oss utan även andra lag att göra så bra insats som möjligt, så jag hoppas verkligen att vi kan ta oss samman och avsluta det här på ett bra sätt.

Mer läsning

Annons