Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ödesmatcher i trean och fyran

Kungsgårdens öde kommer att påverka seriesystemet.

Frågan är om laget redan i dag kan fixa nytt division 3-kontrakt.

För Hille handlar det om att säkra kvalplatsen till divi­sion 2.

Annons

I eftermiddag spelas den sista omgången i både division 3 södra Norrland och division 4.

I trean ställs Hille mot Hofors på bortaplan, där det bara är Hille som har något att spela för. En kvalplats till division 2 står på spel och Hille har en poäng till godo på trean Ånge, som möter redan klara seriesegraren Kvarnsveden hemma.

– Senast vi mötte Hofors (2–2) handlade det om premiärnerver, nu blir det en annan form av nerver i en väldigt viktig match. Vi har allt i egna händer, men jag tror att Hofors säkert vill försöka hindra oss från att vinna, säger Hilles tränare Carlos Santis.

– Om vi inte vinner kan det ju räcka ändå, men för att vara säker är seger det enda som räknas. Jag vet inte hur Kvarnsveden går in till en match som klara seriesegrare. Det är ingenting som vi lägger energi på.

Kungsgården, som just nu ligger på kvalplats i botten på tabellen, spelar för att fixa nytt kontrakt. Kvar i trean, kval eller nedflyttning till fyran – inför sista omgången borta mot Forssa är samtliga alternativ möjliga.

Lagets slutliga serietillhörighet kommer samtidigt att påverka hur uppflyttningen kommer att bli i de lokala serierna.

– Vi bryr oss inte så mycket om det, men självklart är det kul om fler gästrikelag flyttas upp. Det kommer att bli en spänd match mot Forssa, som fortfarande har chansen att nå kvalplatsen, säger Kungsgårdens assisterande tränare och spelare Anders Rinnström.

Samtidigt hoppas Kungsgården få hjälp av Heby, som möter Rengsjö borta. Kungsgården är två poäng bakom Rengsjö och säker mark.

– Vi vann med 4–1 mot Forssa i premiären, men mycket har hänt sedan dess. Det gäller att vi spelar smart från början och ser upp med deras snabba omställningar, säger Rinnström.

Inför dagens sista omgång i fyran leder just nu Sandvikens IF 2, två poäng före Valbo. Trea är Årsunda, som är två poäng bakom Valbo.

Som andralag får SIF 2 inte spela högre upp än i division 4. Det innebär att antingen Valbo eller Årsunda flyttas upp direkt, medan det blir kvalspel för det andra laget.

Mer läsning

Annons