Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öhagen tillbaka i SIF:s startelva

Hjalmar Öhagen går rakt in i SIF:s startelva mot IFK Luleå.

Och i målet får Tobias Wennergrund chansen.

– Både han och Rickard Andersson kommer få visa vad de går för, säger SIF-tränaren Tony Andersson.

Annons

Det är en speciell match för Sandvikens IF, på många sätt. Dels själva resan, där laget flyger från Arlanda tidigt på söndag morgon och sedan återvänder samma kväll. Dels för att återbördade Hjalmar Öhagen går direkt in i laget, och slutligen för att det blir första matchen utan ordinarie målvakten Tim Markström.

Markström, som lämnat Sandviken för proffslivet i danska Fredericia, har stått alla matcher i ettan i år, men plötsligt är det upp till två unga målvakter att fylla hans plats. Både Tobias Wennergrund och Rickard Andersson är födda 1993 och har följts åt genom pojklagen i SIF. Men någon förstemålvakt finns inte – inte ännu.

– Båda två kommer få några matcher på sig, och vi hade nog släppt fram dom ändå. Att Tobias står nu beror mest på att Rickard fick en smäll i senaste juniormatchen, annars håller de samma nivå. De är bra och behöver få visa det, säger Tony Andersson.

Wennergrund stod någon enstaka match i tvåan i fjol, men ett tungt Luleå på bortaplan blir givetvis en utmaning.

Sandviken vann hemmamatchen med klara 5–2, men Luleå har spelat upp sig sen dess.

Hjalmar Öhagens övergång från Gefle IF blev klar i veckan, och Öhagen är redo för spel omedelbart. Han tar plats till höger på mittfältet, medan Andrew Stadler flyttar in centralt.

– Det är en bra match att slänga in honom i. Vi har ett orutinerat lag och det blir lite speciellt med resan och allt runt omkring. Då är det bra att ha med ”Hjalle” som varit med om såna saker förut.

Den ende som saknas på Luleåtrippen är Filip Johannesson, som har känning av en skada. Ny lagkapten efter Tim Markström blir Jens Åberg.

Så spelar SIF: Tobias Wennergrund – Jonas Österberg, Sereya Mobaraki, David Svanberg, Jimmy Hansson – Andreas Gillström, Jens Åberg – Hjalmar Öhagen, Andrew Stadler, Andreas Sipuri – Björn Berglund.

Ersättare: Rickard Andersson (mv), Joel Stillmark, Oskar Vejlo, Emil Wigren, Tobias Wanke, Gustav Källberg.

Mer läsning

Annons