Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Österberg och Åberg klara för SIF

I onsdags avslöjade Sporten att Sandvikens IF gjort klart med Jens Åberg och Jonas Österberg. I går blev övergångarna också officiella när SIF kallade till presskonferens. Åberg, närmast från Sollentuna, och hemvändare Österberg har skrivit på varsitt tvåårskontrakt.

Annons

Det var två belåtna spelare som drog på sig SIF-tröjan i går kväll.

Efter en säsong med Halmstadlaget IS Halmia (slutade femma i division 2 västra Götaland) är Jonas Österberg tillbaka i sin moderklubb.

– Att spela i division 1 blir självklart extra intressant. Jag hade en bra säsong i Halmia och var inställd på att fortsätta där. Men så hörde SIF av sig och dessutom dök det upp en möjlighet att plugga vidare på distans, säger Jonas, som började läsa psykologi i samband med flytten till Halmstad.

– Jag kan Sandviken utan och innan och det är en klubb som vill framåt. Tony (Andersson) gör det riktigt bra som tränare och laget har en tydlig spelidé. Jag har fattat helt rätt beslut.

I Halmia spelade Österberg vänsterback.

– Det var lite ovant eftersom jag är högerfotad, men med deras sätt att spela blev det ändå rätt naturligt, säger Jonas.

Till nästa säsong kommer han troligen att gå tillbaka till sin ordinarie position som högerback – och enligt honom själv har han utvecklats åt rätt håll.

– Jag fick utrymme att ta många egna beslut i Halmia. Jag vågar mer och kan ta större ansvar.

Även mittfältaren Jens Åberg vet vad han kommer till – hans senaste klubb Sollentuna United har ju stött på SIF ett antal gånger i division 2 norra Svealand.

– Första kontakten togs för två veckor sedan, och efter ett tag kände jag att det var dags att byta fotbollsmiljö. SIF har varit den roligaste bortamatchen i många år, eftersom det är mycket folk på matcherna och fina faciliteter runtomkring. Jag har också blivit väl bemött när jag kommit hit, säger Jens och fortsätter:

– SIF är ett svårt lag att möta, när vi (Sollentuna) har mött dom har de sällan gjort några misstag. De spelar snabbt med få tillslag och tror på sina idéer.

Jens Åberg har inte spelat på så pass hög nivå tidigare.

– Men det har funnits erbjudanden tidigare. Då har det inte fungerat på grund av studier och jobb. Nu var det möjligt och jag känner mig mogen att ta det här steget.

• Hur är du på planen?

– Jag är stark, har ett bra spelsinne och tar ganska mycket plats. Jag tror att jag kommer att passa bra in i laget.

SIF ska värva ytterligare tre spelare – minst. Två forwards och en central mittfältare.

– Det finns många namn, där sex stycken är hetare än de andra, meddelar SIF-tränaren Tony Andersson.

Mer läsning

Annons