Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Perfekt våravslutning för Sjötull – seger med 3–2

Sjötull avslutade vårsäsongen på bästa sätt hemma mot Söderhamn.
Matchen vanns med 3–2 och även om bortalaget tryckte på rejält på slutet var det en rättvis seger. Sjötull befäster sin position på den övre halvan i tabellen inför höstsäsongen.

Annons

Stärkta av segern borta mot Heby förra omgången satte Sjötullspelarna full fart direkt på avspark. Det hade inte ens gått en minut av matchen när Wallace da Silva nådde högst på ett fint inlägg i straffområdet och nickade in ledningsmålet.

– Vi fick en bra start. Kanske lite för bra, ett så tidigt mål gjorde att vi blev lite för avslappnade, menade Sjötulls tränare Carlos Santis.

Det Santis pratar om är Söderhamns reducering som kom bara sju minuter efter ledningsmålet. Bortalagets Benny Dahlin drog på ett hårt distansskott som placerade sig vid vänster stolprot.

Efter en halvtimme hade spelet jämnat ut sig, men det var också då hemmalaget kunde återta ledningen. Nermin Celjo kopierade nästan 1-0-målet och nådde högst med pannan i straffområdet, när han nickade in bollen över en utrusande målvakt.

Matchens snackis kom strax före halvtidsvilan. Sjötulls Bashiir Haji visade prov på fin teknik när han från vänsterkanten dribblade bort hela Söderhamnsförsvaret, målvakten inkluderad. Efter bollkonsterna kunde han enkelt slå in bollen i öppet mål.

– Det är ett konstnummer jag aldrig sett på den här nivån, sa Carlos Santis.

I den andra halvleken slog Söderhamns tvåmålskytt Benny Dahlin in en frispark i krysset. Bortalaget hade ytterliggare några vassa chanser men kom inte närmare en kvittering.

– Söderhamn tryckte på bra på slutet, men vi hade en jättechans att avgöra i slutet när deras målvakt gör en jätteräddning, sa Carlos Santis.

Hemmalagets tränare var nöjd med både matchen och lagets spel den här våren.

– Självklart har vi gjort en godkänd vår. Med facit i hand känns det som vi borde plockat några poäng som vi missat. Men samtidigt känner vi att det är i den här serien vi hör hemma, vi behöver inte be om ursäkt för någonting.

SJÖTULL–SÖDERHAMN 3–2 (3–1)

Målen: 1–0 (1) Wallace da Silva, 1–1 (8) Benny Dahlin, 2–1 (31) Nermin Celjo, 3–1 (39) Bashiir Haji, 3–2 (63) Benny Dahlin

Varning, Sjötull: Deniz Cetin

Domare: Markus Guldbrandsson, Eskilstuna

Publik: 63.

Sjötulls tre stjärnor

3: Bashiir Haji, mf

2: Henrik Persson, mf

1: Björn Johansson, b

Mer läsning

Annons