Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Puh, sån effektivitet

Sandvikens positiva start i division 1 har tillfälligt stannat upp.
Inför storpublik, 1 108, på Jernvallen visade Dalkurd prov på grym effektivitet när man vann med 4–1.
Siffror som dock var lite missvisande med tanke på hur spelet såg ut.

Annons

– Så känns det väl. Dalkurd är ett väldigt bra fotbollslag men just att det blir sådana siffror känns inte ok. Vi är för passiva i vår egna box och det har kostat oss poäng i två matcher i rad nu, säger tränare Tony Andersson.

Kanske var det Dalkurds svaga inledning på serien, fem poäng som gjorde att man kom ut som ilskna tigrar och satte SIF under en stark press som varade i drygt 25 minuter. Man gjorde också ett tidigt ledningsmål och hade bud på fler. Men SIF växte så sakta in i matchen och Andreas Gillström var ytterst nära att kvittera men bollen räddades undan på mållinjen av en Dalkurdspelare.

– Dom låg på oss hårt där i första och vi hade problem. Det var en mix av att vi inte kom upp på den nivån vi kan och att dom var bra, säger Tony.

Då fick andra halvlek en desto ljusare start. Efter två minuter hittade David Svanberg in med ett inlägg som Joel Stillmark kastade sig fram på och kunde nicka in sitt första seriemål för SIF. Men säg den glädje som varar…

Publiken hade knappt analyserat färdigt kvitteringsmålet då Chidi Omeje kunde skjuta in 1–2. Ett mål som kan sorteras under avdelningen turmål. Bollen tog på en spelare och ställde Tim Markström helt.

– Jag har ingen aning om vad som händer där men helt plötsligt så är bollen i vårt straffområde. Nä, det var ett tungt mål, konstaterar mittfältaren Andrew Stadler som var den överlägset bäste hemmaspelaren för dagen.

Hans ruscher på högerkanten var ständigt ett hot för Dalkurd och hans framspelningar höll mycket hög klass. Men Andrew själv är lite självkritisk.

– Visst, det gick väl skapligt i dag men jag behöver göra mål. Hoppas att det lossnar snart, säger amerikanen.

Dalkurds kanske bäste spelare Michael Omoh bjöd på fotbollsgodis när han läckert tog sig runt på högerkanten och satte 1–3. Men SIF krigade ändå på och kändes inte avhängda och man skapade ett par fina lägen där kanske Björn Berglunds ribbskott med tio minuter kvar var den vassaste. Men den där sista lilla turen, eller effektiviteten, fanns inte och Dalkurd kunde sedan via en straffspark, ordna slutresultatet.

Sju poäng på dom fyra första omgångarna är nu med sex matcher spelade, densamma och efter matchen så satt tränarkvartetten instängd en bra stund och samtalade. Men det var inget krissamtal.

– Det var det absolut inte. Drömmen om den perfekta starten på serien har fått sig en törn bara. Nu är det kanske en mer normal start. Vi är trots allt nykomlingar och håller på att växa oss in i ettankostymen och i dag förlorar vi mot ett för dagen bättre lag, menar Tony.

Mer läsning

Annons