Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rena febern inför cupfest

Om en vecka spelar Sandvikens IF sin största match på många år.
Malmö FF kommer till Jernvallen och intresset är stort inför cupmatchen.
– Vi har redan sålt runt 500 biljetter, säger Peter Svensson i SIF.

Annons

I går vann SIF med 2–0 hemma mot Väsby när norrettan startade om efter sommaruppehållet. På torsdag väntar bortamatch mot jumbon Enköping. Men det är om en vecka det verkligen smäller till för Sandviken.

Malmö FF, just nu tvåa i allsvenskan, kommer till Jernvallen och nu laddar hela föreningen för att kunna ta emot såväl SVT:s fotbollskväll som en förmodad storpublik.

– Vi hade drygt 2 500 mot Hammarby för några år sedan och det är väl ungefär så många som vi kan ta in här, säger Peter Svensson ordförande i SIF.

I samband med gårdagens match mot Väsby såldes en hel del biljetter och såväl kommunen som Sandvik har tilldelats biljetter för försäljning. Och det gäller att passa på innan sittplatserna är slut.

– Huvudläktaren tar 700 personer och vi har sålt runt 500 redan. Sedan hoppas vi förstås på en fin sommarkväll så folk kan stå på andra sidan också, säger Peter Svensson.

Gårdagens bästa spelare i SIF, Björn Berglund som assisterade till bägge målen, ser fram emot mötet med Malmö.

– Först och främst är det Enköping på torsdag som fokus ligger, men självklart pirrar det lite extra när man tänker på Malmömatchen, erkänner Berglund.

Mer läsning

Annons