Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säker Tierpsseger

Programenligt så vann Tierp hemmamötet med nästjumbon Strömsbro. Slutresultatet blev 2-0, men segern kunde ju ha varit större med bättre skärpa från hemmatjejerna. Å andra sidan så gjorde också Strömsbro en kämpamatch och försvarade sig mycket föredömligt.

Annons

- Sett till tabelläget så var det väl ett logiskt resultat. Men jag tyckte våra tjejer stundtals hängde med riktigt bra. Försvarsmässigt var tjejerna riktigt duktiga, menade Strömsbros tränare Per - Arne Persson i det envist strilande regnet.
- Vi gjorde en bra insats de första 20-25 minuterna. Men sedan föll vi in i deras tempo. Därtill slarvade tjejerna med massor av felpass, sa hemmatränaren Janne "Korpen" Pettersson, som naturligtvis ändå var nöjd med en skön trepoängare.
Sett till bollinnehavet så var segersiffrorna för små. Massor av felpass plus att Strömsbro backade hem och gjorde det mycket svårt för Tierp att hitta de riktigt heta lägena, låg bakom att hemmatjejerna inte fick till mer än två mål.
Som matchen utvecklade sig så låg Lisa Hägglund och Julia Bruxås bakom det målmässiga i den här matchen.
- Ja, visst borde vi väl ha vunnit med större siffror. Men en hel del felpass och deras täta försvar gjorde det svårt, menade Lisa Hägglund, som satte båda hemmamålen.
Lisa finns också med i toppskiktet i tvåans skytteliga. På de två senaste hemmamatcherna har Lisa satt fem mål i motståndarnas bur.
Det första målet kom i den 18 matchminuten och det var ett skott med tryck i. Bollen satt i målvaktens högra kryss. För framspelet svarade Julia Bruxås.
Strömsbro hade en hygglig framstöt i första halvlek. Efter pausvilan orkade gästerna fram två gånger, men riktigt farligt blev det aldrig framför Emma Sundström i hemmaburen.
25 minuter in i andra halvlek fastställde Lisa Hägglund det som skulle bli slutresultatet 2-0. Även här var det Julia Bruxås som levererade målpasset.
Sammantaget en mycket välförkänt hemmaseger. Naturligtvis kunde man också i Tierpslägret glädja sig åt att tvåan och trean i tabellen, Huge och BP spelade oavgjort 1-1 och gav Tierp ett extra försprång i jakten på seriesegern.
Tierp har nu en marginal på fyra poäng till närmaste lag.
- Ja, nu behöver vi en trepoängare till för att seriesegern ska vara klar, sa Korpen, som i nästa omgång möter IFK Gävle och avslutar hemma mot Bele Barkarby.

SÖREN ÅKERMAN 

Mer läsning

Annons