Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandra Törnros avgjorde derbyt

IFK Gävle tog tre nya poäng efter derbysegern i söndagens match mot Huge. Det var dock Huge som mer eller mindre ägde matchen genomgående. Efter 14 minuter hade Huge en boll i mål men det blev bortdömt för offside.

Annons

Istället var det IFK som kunde ta ledningen i den 28:e matchminuten.

Det var Sandra Törnros som gjorde målet efter att ha kommit fri med målvakten. Innan den första halvleken var slut så gjorde Sandra ännu ett mål. Josefine Wingqvist spelade in bollen framför mål och det räckte med en touch från Sandra så var 2–0 ett faktum.

Andra halvleken var väldigt lik den första. Huge hade bollen betydligt mer än IFK men kom sällan igenom hemmalagets starka försvar. Det blev mest långskott som Pernilla Olsson i IFK:s mål lätt räddade.

Sandra Törnros hade flera lägen att göra ännu fler mål i matchen. Både i den 52:a och den 76:e matchminuten var hon fri med Huges målvakt, men 2–0 stod sig till slutsignalen.

– Det är två lag som känner varandras styrkor ganska bra. Jag tycker vi skapar fler målchanser men när det kom till de avgörande lägena fick vi inte till det, sa en besviken Anders Markström, tränare i Huge.

IFK Gävle går nu upp på samma poäng som Huge i tabellen. Men på grund av att Huge har bättre målskillnad ligger de fortfarande före.

– Det var så himla roligt att spela idag. Vi kände att det var vår match. Vi jobbade från start och vi jobbade tillsammans, sa IFK:s lagkapten Josefine Wingqvist efter matchen.

Mer läsning

Annons