Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvikens IF klart för division 1

(Ny version) Beskedet från fotbollsförbundet i går eftermiddag gav hela Sandvikens IF glädjefnatt.

Laget får en gratisplats i division 1.

– Jag känner en obeskrivlig glädje, säger SIF-ordföranden Peter Svensson.

Annons

IFK Klagshamn vann division 2 södra Götaland men har tackat nej till sin plats i division 1 södra av bland annat ekonomiska skäl.
Vid 15-tiden i går ringde därför Ulf Lindberg på Svenska Fotbollförbundets tävlingsavdelning upp Peter Svensson för att erbjuda SIF den vakanta plats som uppstått.
– Jag trodde att det var något om våra lag i pojk- eller juniorallsvenskan, men jag förstod ganska snart att han skulle erbjuda oss en plats i ettan. Jag hade tackat ja innan han ens hade hunnit prata klart, berättar SIF-ordföranden, som bubblade av glädje – men avvaktar med festandet.
– Jag tror inte att det blir något i kväll, men de närmaste dagarna ska vi fixa något, säger han.
Inom kort hade SIF fått en ansökan om att spela i division 1 på sitt kansli – ett papper som redan inkommit till Ulf Lindberg på förbundet.
– Det ska fattas ett beslut på representantskapsmötet den 25:e också, men det är bara formalia, säger Lindberg till Sporten och tillägger:
– Det är kul att få vara tomte ibland.
SIF kommer att spela i den norra division 1-serien vilket gör att Karlstads BK får flytta på sig till den södra.
Uppflyttningen gör att det blir lättare att behålla och skaffa nya spelare till Sandviken, tror Svensson.
– Det här blir en skjuts för hela föreningen. Men vi går efter samma spelare oavsett om vi hade siktat på serieseger i tvåan som nu när vi ska spela i ettan.
• Vad blir målsättningen i ettan?
– Vi siktar på en plats i mitten, minst. Visserligen är det en tuff serie med Västerås som åkte ur superettan och Sirius som satsar hårt. Men vi kommer definitivt inte att bli någon strykpåse, säger Svensson.
Att just SIF erbjudits gratisplatsen i ettan beror på att man blev bästa tvåa i landets sex division 2-serier. Med blott en poängs marginal till FOC Farsta.
Hade det inte varit för Sereya Esa Mobaraki – och en synsk tränare i form av Tony Andersson – hade Sandvikengänget fått fortsätta harva i division 2.
SIF hade nämligen bara 1–1 i serieavslutningen borta mot Spårvägen och klockan hade tickat upp emot 90 minuter när tränare Andersson beordrade mittbacken Mobaraki att hoppa in – som anfallare.
– "Gå in och gör en pyts. Du avgör det här", sa han till mig, berättar Mobaraki – som chippade in bollen i mål på sitt första tillslag i matchen.
Nu bara myser han.
– Jag har haft en tuff säsong med en skada som gjort att jag inte fått spela lika mycket som året innan. Otroligt skön känsla att ha skjutit upp laget i division 1! säger Mobaraki.
Segerjublet i Sandviken lär fortsätta länge och väl.

Mer läsning

Annons