Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Santis - Hilles nya tränare

Hille har blivit en etablerad division 3 klubb under ledning av Björn Engelaar. Till nästa säsong slutar han dock – ersättare blir Carlos Santis som senaste säsongerna tränat Sjötull.

Annons

– Vi har fått ett väldigt bra intryck av Carlos och det känns helt rätt, säger Christer Löwenborg i Hilles sportkommitté.

Redan tidigt den här säsongen aviserade Engelaar att det inte skulle bli någon fortsättning. Den här säsongen, där det var väldigt nära med en kvalplats, blev den sista för den här gången. Men Björn blir förmodligen ändå kvar i föreningen på något sätt.

– Det gjorde att vi har haft gott om tid att försöka leta reda på en fullgod ersättare. Det är vi helt övertygade om att Carlos Santis kommer att bli med en seriös inställning och att han förordar en teknisk och positiv fotboll, säger Löwenborg.

Hille har ett ungt och lovande lag där några av spelarna som fått chansen i A-laget den här säsongen är från det mycket talangfulla laget med killar födda 1994 och 1995. Närmast kommer en inventering att ske med vilka spelare som blir kvar och om det ska värvas in några nya.

Förmodligen blir också Christer Norling och Fredrik Sundqvist kvar som lagledare och assisterande tränare även kommande år.

– Det känns väldigt bra. Carlos har gjort ett bra jobb i Sjötull och det kommer han att göra hos oss också, avslutar Löwenborg.

Mer läsning

Annons