Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seger som ger Kungsgården hoppet

Hoppet för spel i division 3 till våren lever i alla högsta grad för Kungsgården. Det blev seger med 1–0 borta mot Korsnäs efter heroisk insats.

– Försvarsmässigt var det klockrent, sa lagledaren Tobias Mossberg efteråt.

Annons

Efter 2–2 förra helgen mot Sund var det fortfarande en helt öppen kvalhistoria för KSK. Med vetskapen om att en seger mot Korsnäs skulle öppna alla dörrar åkte killarna till Dalarna i går.

Nu avgörs allt nästa helg då Kungsgården möter Strand på bortaplan. Sund vann sin match mot just Strand i går med 3–2 efter ett segermål i sista minuten. Båda lagen har fyra poäng och samma målskillnad.

– Vi vet vad som gäller och ska självklart ge allt för att fixa det här. Vi har i alla fall gett oss själva riktigt bra förutsättningar.

Hela laget kan kalla sig hjältar efter insatsen i går. Men det är klart att målnickaren Hampus Grip sticker ut lite extra. Han gick upp högst på en hörna i den 37:e matchminuten och nickade in bollen otagbart för hemmamålvakten.

– Vi fick det målet och kunde sedan håla undan. Vi visste om Korsnäs taktik med långa höga bollar in i straffområdet. Men mittbackarna Erik Björk och Kochin Ali spelade enormt bra och gjorde inte ett misstag på hela tiden, sa Mossberg.

Kungsgården saknade inte heller chanser att göra flera mål och hade bland annat några skott som var nära att resultera.

Men segern var huvudsaken den här gången och nu blir det en ny träningsvecka för att ladda upp inför den helt avgörande matchen.

– Det ska bli otroligt roligt. Vi har allt att vinna, säger Mossberg.

Laginsatsen var grym och alla ska ha en eloge. Men förutom redan nämnda mittbackar och målskytt får också målvakten Niklas Nyström mycket beröm.

KORSNÄS–KUNGSGÅRDEN 0–1 (0–1)

Målet: 0–1 (37) Hampus Grip.

Mer läsning

Annons