Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF föll mot favoriten

Det blev förlust för Sandviken när man träningsspelade mot Sirius på bortaplan. Uppsalalaget vann med 2–0 och gav SIF en liten försmak om vad som kommer att vänta i serien.

Annons

– I dag är vi inte ens nära att störa Sirius utan dom gör allt bättre än oss. Men samtidigt så får vi inte glömma bort att det här laget har mycket hög kapacitet och är seriefavoriter, säger Tony Andersson, tränare.

Sirius med flera namnkunniga spelare har gjort mycket goda resultat på försäsongen. I helgen noterade man dock sin första förlust då man föll med 0-2 mot Västerås SK. Sandviken fick sota för det.

– Så kanske man kan se det. Dom har ett högre bolltempo och är aggressivare och vinner närkamperna. Vi blir alldeles för passiva och får inte i gång vårt spel som vi vill. Nu vet vi vad som kommer att krävas för att störa topplagen i den här serien, säger Tony.

Sandviken passade på att prova lite olika positioner på en del spelare, b la Gustaf Källberg som i tidigare matcher spelat mittback, fanns nu på mitten under första halvlek.

– Vi ville prova Gustaf där och sedan i andra provade vi med Filip. Mest för att se hur dom olika spelstilarna skulle stå sig mot det här motståndet. Men vi fick väl kanske inga direkta svar då vi som lag inte kom upp i den kvalité vi ville, säger Tony.

Nu väntar en spelfri helg i det annars späckade träningsmatchprogrammet.

– Kan vara skönt för killarna att få ladda batterierna och vila en helg, avslutar Tony.

SIRIUS–SANDVIKENS IF 2–0 (2–0)

Målen: 1–0 (25) Ante Björkebaum, 2–0 (40) Alagie Sosseh.

Så spelade SIF: Tim Markström – Tobias Wanke (David Svanberg), Sereya Mobaraki, Jonas Österberg, Jimmy Hansson (Christoffer Simensen) – Andreas Gillström, Jens Åberg, Andrew Stadler, Gustaf Källberg, Henrik Juhlin(Filip Johannesson) – Björn Berglund.

Bäst i SIF: Sereya Mobaraki och Jonas Österberg.

Mer läsning

Annons