Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF-forward provspelade i Norge

Björn Berglund, forward i Sandvikens IF, var förra helgen i Norge och provtränade för en klubb i näst högsta ligan.

Annons

Berätta mer!

– Det var snabba ryck. SK Vard från Haugesund hörde av sig till mina rådgivare och ville att jag skulle komma över för att träna och även vara med i en match. Jag åkte i fredags och gjorde en träning och så var det match i lördags.

Hur gick det då?

– Vi mötte tippeligelaget Sandnes och förlorade med 4–1. Det blev ju en hel del försvarsspel och inte så mycket framåt. Jag spelade 80 minuter och hade en boll inne som dock domaren dömde bort.

Är du nöjd?

– Tja, det kändes helt okej i alla fall. Förutsättningarna innan var inte de allra bästa då jag legat sjuk här hemma en vecka innan.

Vilken standard höll Vard?

– Laget är nykomlingar i Adeccoligaen som är Norges motsvarighet till Superettan i Sverige. Klart det är ett steg upp jämfört med division 1 här hemma.

Vad händer härnäst?

– Nu är jag hemma igen och dom skulle snacka ihop sig om dom ville gå vidare. Vard måste ju i så fall köpa loss mig från SIF där jag har kontrakt. Vi får se – jag är trygg med det jag har här också.

Du spelar med SIF redan i helgen?

– Det är meningen i alla fall. Det ska bli roligt att spela med grabbarna igen och mitt fokus ligger på Sandviken så länge inget annat konkret händer. Man vill väl alltid spela så högt upp som det går men SIF är väldigt bra det också.

Mer läsning

Annons