Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF går för tre päng mot Skiljebo

Avstängningar spökar för Sandvikens IF som i morgon spelar hemma mot Skiljebo i den tredje omgången.
Det är Andreas Gillström och Tobias Wanke som inte är tillgängliga.
– Men det har vi vetat om och är förberedda på. Några andra får kliva fram i stället, säger tränaren Tony Andersson.

Annons

Tobias Wanke fick ett rött kort direkt i premiären och var avstängd i matchen mot Strömsberg förra helgen. Men det blev ytterligare en match påbackning för den unga och viktiga SIF-spelaren som nu är redo för spel mot Rotebro nästa lördag.

Andreas Gillströms avstängning kommer dock från en utvisning från förra säsongen då han spelade med SAIK i division 4. Även i hans fall är det två matchers avstängning som gäller.

– Den verkställs nu när fyran har startat och vi har också haft vetskap om hela tiden att Andreas missar just de här matcherna. det är inte så mycket att göra någonting åt. Vi får plocka in någon annan som jag är helt säker på komma att göra ett riktigt bra jobb i stället, säger SIF-tränaren.

Morgondagens motståndare heter Skiljebo och har öppnat serien med en 1–0-seger mot tilltänkta topplaget Sollentuna men förlorade förra helgen mot lika tilltänka bottenlaget Gamla Upsala med samma siffror.

– Skiljebo är ett offensivt lag med ambition att verkligen lira fotboll. Jag tror definitivt på en mycket bra match mellan två lag som vill framåt. Vi har fördel av hemmaplan och på Jernvallen är vi svåra att vinna mot. Vi går absolut för tre poäng.

Förutom de två avstängda spelarna finns det inga problem på SIF-himlen. Samtliga spelare är skadefria och tillgängliga för match.

SIF:s engelska ytterback Jack Sharples har stått över några träningspass i veckan då han har haft känning i ett knä. Konstgräset på Jernvallen är ett ovant underlag för britten.

– Men han är i speldugligt skick i morgon, konstaterar Tony avslutningsvis.

SIF är fortfarande obesegrat och kan ta sig upp i serieledning – om en väldigt tidigt under säsongen – vid seger i morgon. Bara det borde locka en hel del publik till hemmaarenan.

Mer läsning

Annons