Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF hade bollen – och gjorde målen också

Sandvikens IF tog tre viktiga poäng när man besegrade Syrianska/Kerburan på bortaplan med 3–1 och på vilket övertygade sätt man gjorde det.

Ett bollinnehav som kanske motsvarade 80–20 och massor med målchanser. Nu har man spelat till sig ett glapp till bottenlagen och nu siktar man uppåt i stället.

Annons

– Poängmässigt så är det närmare till toppen nu än till nedflyttningsstrecket, så det är klart att vi sneglar uppåt nu i stället, säger en mycket nöjd tränare Tony Andersson.

Redan från början så var det Sandviken som förde matchen och man skapade flera riktigt vassa lägen och hade inte Syrianskas målvakt storspelat, hade matchen varit punkterad redan efter första halvlek.

Därför kom Syrianskas ledningsmål ologiskt, orättvist och snöpligt. En frispark som nickades av en i hemmalaget och tog på Björn Berglund och in i mål.

– Det är klart att det var tungt att få det mot oss när vi hade matchen. Men sådana mål går det inte att försvara sig mot och trots det skitmålet, kändes det lugnt, menar Tony.

Och i andra halvlek så lossnade det för Sandviken. Man fortsatte att föra matchen och man ökade passningstempot och då hängde inte Syrianska med. Kvitteringen kom en kvart in på halvleken då David Svanberg hade dröjt sig kvar efter en hörna och distinkt satte han dit kvitteringen. Andreas Sipuri som slog hörnan var en av det bättre i Sandviken för dagen och han var nästan lite förvånad över hur mycket ytor som Syrianska gav honom på sin vänsterkant.

– Dom pressa ju inte direkt oss och vi fick komma runt på kanterna väldigt enkelt, säger Andreas som också fick bli målskytt då han satte 3–1 i slutet av matchen.

– Ja det var skönt att göra mål. Jag hade väl en del lägen i dag och till slut satt den.

Om Sandviken var överlägset i första halvlek, så körde man i princip över ett tamt Syrianska i andra och det hade kunna blivit ännu större seger. Tony Andersson:

– Det jag är mest nöjd med är att vi i andra halvlek har förmågan att växla tempot och då kom också utdelningen. Spelar vi så här, kan vi slå alla lag i den här serien.

Efter en lite jobbigare maj månad så har man nu tagit sju poäng på tre matcher i juni och skakat av sig bottenlagen en aning och nu är siktet ställt på övre halvan. Andreas Sipuri:

– Tycker att vi spelar bättre och bättre. Vi har fått i gång vårt passningsspel igen och jag tror alla har lyft sig ett snäpp. Vi vill inte ligga nere i botten, vi ska vara på den övre

Mer läsning

Annons