Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF hängde inte med efter paus

Efter 45 minuters spel ledde SIF med 1–0 mot Vasalund på Skytteholms IP och man hade spelat bra.
Därför var scenförändringen i den andra halvleken minst sagt förvånade. Hemmalaget tog över totalt och kunde rättvist gå fram till en 2–1 seger. Tränare Tony Andersson var kritisk till sitt lags uppträdande i andra halvlek.

Annons

– Vi ger bort matchen och vårt försvarsspel är under all kritik, säger en dämpad Andersson.

SIF var tvunget att göra om i försvarslinjen inför den här matchen. De två ordinarie mittbackarna Sereya Mobaraki och David Svanberg kom inte till spel.

Ersättarna Gustav Källberg och Oskar Vejlo gjorde dock det bra i första halvlek där Sandviken var det bättre laget. Man tog också rättvist ledningen efter tio minuter då Filip Johannesson mycket läckert spelade fram Björn Berglund som distinkt nickade in bollen.

Ett mycket vackert fotbollsmål och man hade även fler lägen att göra mål. Vasalund stack upp ibland men sett till det stora hela kändes ledningen rättvis.

Men efter pausvilan hände något med spelet. Vasalund kom ut och satte högsta fart. En fart som SIF inte mäktade med att följa och när Karlos Touma oattackerad fick avsluta i straffområdet, var kvitteringen både rättvis och logisk.

SIF:s bästa chans i andra halvlek fick Filip Johannesson när han fyra minuter efter kvitteringsmålet sköt i insidan av stolpen. Men det var också den enda riktigt heta chansen man skapade i andra.

Karlos Touma kunde i den 63:e minuten skjuta 2–1 och åter igen så var försvarsspelet en aning passivt från de för dagen vitklädda SIF-spelarna. Man försökte att stuva om lite med några snabba byten men effekten uteblev och kvitteringsjakten tog aldrig någon fart och det var faktiskt närmare 3–1 än 2–2.

Tränare Tony Andersson försöker analysera andra halvleks kollaps:

– Vi blir alldeles för fega och ingen visar det rätta modet. När vi sedan ska forcera för en kvittering, händer det liksom inget. Vill inte säga att vi blir utspelade men vi är långt ifrån Vasalund i andra halvleken, säger Tony.

Mer läsning

Annons