Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF imponerade motSyrianska Kerburan

Sandviken imponerade i det sista rejäla testet inför seriepremiären av division 1 norra. Man bortaslog Syrianska Kerburan med hela 3–0.

Annons

Då det här var sista matchen mot tyngre motstånd var tränare Tony Andersson mycket nöjd efter matchen.

– Vi är det klart mycket bättre laget och det hade kunna blivit ännu större siffror. Nä, det här lovade gott inför premiären, menar han.

Syrianska Kerburan, som förra säsongen slutade på en nionde plats i serien, tillhör ett av lagen som Sandviken ska kunna mäta sig med och det visade man i den här matchen.

SIF fick en bra start då Andrew Stadler revs ner i straffområdet och Tobias Wanke kunde sätta straffen redan i den elfte minuten. Amerikanen Stadler kom för övrigt att spela en stor huvudroll i matchen.

I andra halvlek såg han till att det blev ännu en straff att förvalta för Wanke och i slutet av matchen spelade han fram Björn Berglund till 3–0.

– Andrew håller mycket hög klass i dag, det var riktigt roligt att se. Han dominerar verkligen och vi som lag gör det också bra när vi använder honom på rätt sätt, säger Tony, som tycker att hans lag kommer väl förberedda till premiären mot BK Forward den 15 april.

– Vi ligger i fas med dom andra lagen tycker jag och nu ska vi försöka jobba vidare och se till att formen är på topp om två veckor.

• Du ställde upp med nästan exakt samma lag (några positionsförändringar dock) i dag som i matchen mot Sirius. Är detta en tänkbar startelva?

– Kanske. Men det är två veckor kvar, så än finns det tid för spelarna att visa att man vill vara med. Men vi byter väl inte ut elva spelare i alla fall, så mycket kan jag säga, avslutar Tony.

Träningsmatchandet fortsätter i dag med match mot Hille på Jernvallen klockan 14.00.

Mer läsning

Annons