Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF knäckte seriefavoriten

Sandvikens IF körde över Sollentuna på bortaplan. Och hyllades av en legendar.

Annons

– Vi blev tagna på sängen av ett fantastiskt bra lag, sa Anders Limpar, assisterande tränare i Sollentuna.

Slutsiffrorna 4–2 i ösregnet på Sollentunavallen var i underkant. Sandviken hade förutom de fyra målen lika många riktigt bra målchanser – snålt räknat.

Redan efter 18 minuter var matchen avgjord. Ställningen var då 3–0 efter att mittfältaren Jesper Karlsson gjort både 1–0 och 2–0 – det första elegant på nick och det andra via en enkel bredsida – och mittbacken David Svanberg ökat till 3–0 på straff sedan forwarden Henrik Juhlin fällts av målvakten.

Anders Limpar, som leder Sollentuna tillsammans med förre Djurgårdentränaren Paul Lindholm, kunde bara gömma sig bakom paraplyet och konstatera att Sandviken inte bara var klädda som hans gamla klubb – de spelade, nästan, som Arsenal också. Rappt, efter backen och med ungdomlig fantasi i anfallsspelet.

– Vi blev totalt avklädda i första halvlek. Vår spelidé var att trycka på så mycket vi kunde första kvarten. I stället blev det en tvärtom–effekt, sa Limpar.

Han var imponerad av SIF, särskilt offensiven.

– De har skickliga spelare, och de gick i djupled. Vi stod på hälarna och tittade på varandra. Vi har inga ursäkter, vi förlorade mot ett mycket, mycket bättre lag.

Sollentuna reducerade till 3–1 i den 23:e minuten i en sekvens där SIF–målvakten Tim Markström först kanonräddade men där försvaret inte fick bort bollen i andraläget.

Varken reduceringar, ösregn eller kyla kunde dock stoppa Sandviken i går. Hårt arbetande forwarden Henrik Juhlin svarade omgående med 4–1–målet på en målvaktsretur.

Det blev avrundningen på Sandvikens klart bästa halvtimme i år. Fyra mål på seriefavoriten, som dittills inte släppt in ett enda på hemmaplan.

I andra halvlek tog visserligen Sollentuna över, till viss del på grund av ett tveksamt rött kort på SIF–backen Jack Sharples, och nådde också en reducering.

Men SIF stod emot.

Anders Limpar tycker att det är logiskt att Sandviken slåss om seriesegern.

– Enköping är väldigt bra också, men Sandviken har snabbare och bättre spelare längst fram tycker jag. Så det är inte konstigt att de ligger i topp.

Sandvikens tränare Tony Andersson höll med.

– Vissa matcher är bekvämare än andra. Vi har längtat efter att få visa hur bra vi är och första halvleken visade vi att vi är det bästa laget i den här serien.

• Bästa matchen i år?

– Ja, inget snack, sa Tony Andersson som nu ser framemot mötet med Gamla Upsala.

– Det blir en seriefinal, ja nu ligger de i och för sig trea men ändå… Den vinner med 2–1.

Mer läsning

Annons