Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF kommer att sälja sig dyrt

Sandvikens IF kan avgöra striden om superettan.

Farhågor att SIF inte tar matchen mot Forward på allvar avfärdas nu av tränaren Tony Andersson.

– Vi ser det som en seriefinal, säger han.

Annons

Läget är rafflande inför söndagens sista omgång i norrettan.

En trio gör upp om den enda direktplatsen till superettan med Sirius i förarsätet, två poäng före Östersund som ligger på kvalplatsen. De två lagen möts i avslutningen.

Forward ligger på samma poäng som Östersund – och kommer till Sandviken på söndag.

SIF kan med andra ord antingen ställa till det för Forward, eller – om man förlorar och samtidigt släpper in många mål – stjälpa Östersund som just nu har fyra plusmål tillgodo på Örebrolaget. Eller varför inte Sirius...

På Östersunds facebooksida framförs farhågan att SIF har för dålig form för att vara något att lita på. Och på Upsala Nya Tidnings fotbollsblogg raljerar skribenterna kring det faktum att SIF har provspelare på plats under veckan, något som skulle signalera att man inte tar matchen mot Forward på allvar.

Tony Andersson, SIF-tränaren, lugnar dock:

– Vi vill avsluta med seger och chansar inte med något, vi ställer upp med bästa laget. Jag vet själv att jag skulle bli galen om vi var i samma situation och något lag inte skulle göra sitt bästa, så det kommer inte att hända, säger han.

Andersson kan dock inte förneka att formen inte är den bästa. Men glädjen över att laget är inblandat i toppstriden – om än på ett indirekt sätt – tror han kan påverka i positiv riktning.

– Det känns riktigt bra att vi har en match på slutet som betyder något. Det är ingen hemlighet att vi har gått ner oss, så det här kan vara det vi behöver för att vi ska höja vår nivå, säger Andersson.

De provtränande killarna – som inte ska spela i matchen mot Forward – är tre mittbackar och en mittfältare. Dennis Olsson, Gefle IF:s juniorlag, Andrew Sumba, Sollentuna (men fostrad i AIK), och Oliver Ekroth, Oskarshamn, tillhör den förstnämnda kategorin medan Mattias Folkesson, Sollentuna, är den mer offensivt lagde.

– Han kan göra en hel del mål, men jag ser honom som en tvåvägsmittfältare, säger Andersson, som inte vet än vilket värvningsbehov SIF har till nästa säsong.

Bara Andreas Sipuri, Sereya Mobaraki, Tobias Wanke och Christoffer Simensen saknar avtal för 2013.

Mer läsning

Annons