Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF lyfter också fotbollsgästrikland

Det är inte bara Gefle IF som mår bra i Gästrikland fotbollssommaren 2011.

Sandvikens IF leder sin division 2-serie, Huge ligger tvåa i division 3 och samma förenings damlag vill inte vara sämre och har bara förlorat en match hittills.

– Vi har höjt både högsta- och lägstanivån den här säsongen, säger SIF-tränaren Tony Andersson inför kvällens match hemma mot Gamla Upsala.

Annons

SIF vill så klart fira midsommar och ta semester i samma position som nu – högst upp i tabellen. Det var många år sedan laget kunde konkurrera om den platsen.

– Gästrikland skulle behöva ett lag i division 1 för att täppa till glappet från Gefle och allsvenskan. Det skulle dessutom öppna upp för ett tätare samarbete mellan föreningarna. Med spel i ettan för oss skulle GIF säkert se det som intressant.

Och någonting har definitivt hänt den här säsongen. Laget fungerar mycket bra och bjuder i sina bästa stunder på väldigt bra fotboll.

Som senast mot Sollentuna där det blev seger med 4–2.

– Där var vi väldigt nära maxnivån. En nivå som vi inte har kommit upp i tidigare under mina år här, säger Andersson.

Men han säger inte rent ut att det blir uppflyttning redan den här säsongen.

– Vi har som målsättning att vara där uppe men andra lag som har tagit på sig favoritstämpeln innan säsongen får gärna behålla den. Sedan säger förstås vinnarskallen att vi gärna stå där överst när serien tar slut i höst.

Mot Gamla Upsala i kväll är det lite upp till bevis igen då. Gamlis var nederlagstippat men är skrällgänget nummer ett och ligger trea, bara poängen efter SIF.

Den engelska ytterbacken Jack Sharples är avstängd i kväll efter utvisningen senast. Där ersätter Eldar Abdulic den här gången. Hur det blir med Sharples till hösten är fortfarande oklart. Hans kontrakt går ut nu.

– Han åker hem på torsdag och har fått ett nytt kontraktsförlag att tänka på. Vi vill väldigt gärna ha honom kvar i alla fall.

Efter matchen i kväll väntar en 18 dagars lång semester för spelare och ledare. Det är återsamling igen den 11 juli och serien startar den 30 juli.

Så här spelar SIF i kväll:

Tim Markström – Eldar Abdulic, David Svanberg, Niklas E Olsson, Jimmy Hansson – Andreas Gillström, Tobias Wanke, Jesper Karlsson, Filip Johannesson – Henrik Juhlin, Andreas Sipuri.

Ersättare: Shiri Dagdar, Emil Wigren, Oskar Vejlo, Christoffer Simenssen, Rickard Wiklöf.

Men det är inte bara SIF som är heta. Sedan Brynäs åkte ur division 2 för några år sedan saknar Gävle ett lag i den serien.

Nu är det Huge som ligger närmast. På nytt är Bomhuslaget där uppe och kämpar och har nu en andraplats med bara en förlust på tio matcher.

Där är dock Selånger en ruggig motståndare som vunnit sina samtliga tio matcher den här vårsäsongen och kopplat ett grepp.

Men även Sjötull och Hille hänger med. Hille ligger trea och nykomlingen Sjötull är fin femma.

I damtvåan är också Gästrikland långt framme i form av Huge. Sex segrar och en förlust bara så här långt är också imponerande. Nu är tjejerna tvåa bakom BK 30 och det känns som om den duon gör upp om seriesegern.

026-15 93 84

Mer läsning

Annons