Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF ny serieledare

Sandviken är ny serieledare, efter stor dramatik hemma mot Falun.

Först i den 95:e matchminuten satte David Svanberg 1–0 på straff, och jublet hos de 1 011 kring Jernvallen ville aldrig ta slut.

Nu vill Svanberg se många rödvita fans på Enavallen nästa söndag.

– Det är bara att åka dit och stötta oss till seger. Det här ska vi ta nu, säger han.

Annons

I en match som såg ut att gå mot 0–0 fälldes Nermin Crnkic och fick straff.

Fram till straffpunkten klev David Svanberg som under säsongen satt två straffar. Men inte i ett sådant här läge.

• Hur gick tankarna?

– Det fanns inget annat än att jag skulle sätta den. Jag såg inte ens målvakten utan det var bara att trycka dit den, menar David.

Straffen var otagbar för målvakten och att målet var efterlängtat syntes på spelarna som bildade en stor hög kring matchhjälten. Till och med målvakten Tim Markström rusade hela vägen upp för att delta i den stora segeryran som rådde.

Men sett till hur den här matchen var rent spelmässigt så fanns det inte så mycket att glädjas över. Det var spänt och krampaktigt. Det var till och med så att det var nästan knäpptyst även på läktarna, i 94 minuter i alla fall.

– Ja, vi gör väl ingen höjdarmatch men det är så otroligt viktigt att vi kan vinna fast vi spelar dåligt. Vi försökte få i gång spelet men det funkade inte riktigt i dag, säger David.

Tränaren Tony Andersson håller till viss del med i det resonemanget.

– Tycker att vi ändå skapar lägen för att avgöra den här matchen tidigare. Vi har flera bra chanser som vi ska göra mål på. Det känns på något sätt som om vi är där, vi vill, men får inte ut det, tycker han.

För några omgångar sedan var man fyra poäng efter Enköping. I takt med att Enköping har tappat poäng och SIF gått fullt, är man nu en poäng före och åker ner till Enköping på söndag som serieledare. Något som Andersson dock inte lägger så stor vikt vid.

– Det är förstås jätteroligt att vi leder serien men en poäng före eller efter spelar egentligen ingen roll på söndag. Det är en match mellan det två bästa lagen i serien och då gäller inte tabellpositionerna speciellt mycket, menar han.

• Just det faktum att ni kommer till den här seriefinalen med lite bättre resultat på slutet, kan det spela in?

– Det kan det göra. Vi känner oss trygga i vårt spel nu och dom är säkert lite ängsliga efter poängtappen. Men som sagt var, det här blir en speciell match. Det är inte många av spelarna som har spelat en sådan här typ av match, så det lag som kan gå in avslappnat och spela kommer att vinna och det laget ska bara vara vi, säger Tony bestämt.

Matchhjälten David Svanberg kan bara hålla med:

– Jag skulle kunna spela i morgon om det var så men nu ska vi njuta av den här segern och ha en bra träningsvecka. Sen ska vi bara gå ut och köra på söndag.

Man räknar med att minst en buss med supportrar kommer att gå nästa söndag. Men det finns förhoppningar om att det ska kunna bli två eller rent utav tre.

– Vi har bokat två bussar och med tanke på att Enköping bjuder på entrén så kan vi hålla nere priset på resan. Så jag hoppas verkligen att Sandvikenborna sluter upp nu säger Krister Parling, marknadsansvarig i klubben.

Mer läsning

Annons