Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF-pojkar tog revansch på Hille

Det snackades mycket om Hille inför DM-finalen mot Sandvikens IF för pojkar 16 på Jernvallen, men SIF fick revansch för fjolårets finalförlust och vann nu med 3–2.

Annons

Annars var det Hille som startade matchen bäst och laget fick en tidig ledning genom Erik Olsson och strax därefter hade Linus Larsson ett hårt skott som gick över ribban.

SIF spelade lite annorlunda än i tidigare matcher, men smart, och Adnan Manmotovic kunde kvittera. Lagen turades om att spela anfallsfotboll och det fanns många skickliga och tempostarka lirare i de bägge lagen och Douglas Rehn såg till att Hille återigen kunde ta ledningen på en frispelning av Linus Larsson. Johannes Bladin kvitterade igen för SIF då han pangade in bollen efter en hörna och 2–2 i paus var rättvist då lagen var mycket jämna.

Adnan Mahmotovic tog chansen att bli tvåmålsskytt då han snyggt framspelad av Anthon Löv såg till att SIF för första gången tog ledningen, en ledning som stod sig matchen ut.

295 personer tittade på den här härliga finalen och ingen lär ha gått hem utan att vara imponerad av dessa 16-åringar.

HILLE IF–SANDVIKENS IF 2–3 (2–2)

Målen: 1–0 (4) Erik Olsson, 1–1 (9) Adnan Mahmotovic, 2–1 (16) Douglas Rehn, 2–2 (19) Johannes Bladin, 2–3 (53) Adnan Mahmotovic.

Domare: Oskar Olsson, Hofors.

Hörnor: 6–2.

Publik: 295.

Varningar, SIF: Benjamin Nilsson, Adnan Mahmotovic.

Matchens tre stjärnor

3: Anthon Löv, mf, SIF

2: Alexander Holm, b, Hille

1: Lucas Mårdberg, mf, SIF

Mer läsning

Annons