Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF:s form fortsatt stark

Den fina försäsongsformen håller i sig för SIF.
I bortamatchen mot Hudiksvall blev det ny seger, 2–1.
Det här var lagets tredje seger på fem matcher.

Annons

I startelvan var det bara mittbacken Gustaf Källberg som var med mot Dalkurd senast. Imponerande bredd måste man säga.

– Det tycker jag. Vi visar styrka när vi åker upp hit till Hudiksvall och vinner. Vi har haft svårt här förr och i dag är jag riktigt nöjd med sista delen av matchen då vi är väldigt bra, menar tränare Tony Andersson.

Första halvlek ville dock inte Andersson plussa allt för mycket. Även om det var då målen kom. Spelmässigt så var det Hudiksvall som var lite bättre men var alltför ineffektiva och i idrott så är ju logik aldrig en självklarhet och därför kunde också Sandviken gå fram till en 2–0 ledning. Första målet gjorde Henrik Juhlin som fick öppet mål efter en fin prestation av Björn Berglund.

Samme Berglund låg sedan bakom det andra målet också, kan man säga i alla fall. Hudiksvallförsvaret misslyckades med en rensning som tog i Björns ansikte och ställde Alexander Svanberg i läge och han kunde lägga in 2–0.

– Sett till hur matchbilden såg ut var det väl kanske inte rättvist att vi ledde med 2–0 men samtidigt så är vi vassare än dom i båda boxarna och det är skillnaden. Det är i uppbyggnadsfasen som vi slarvar för mycket i första. Där blir vi mycket bättre i andra, säger Tony.

Sandviken skapade en hel del lägen i andra halvlek och borde kanske ha gjort ett par mål. Men nu räckte det alltså med två mål för att vinna sin tredje match för säsongen och även om motståndet i vissa matcher har varit av lite sämre kaliber än det som väntar i ettan, är det en mycket nöjd Andersson som nu ger sina spelare sportlovsledigt.

– Brukar alltid ha vecka 9 träningsfri och det har funkat bra hittills. Så nu laddar vi för match mot Akropolis på lördag. Det blir intressant att se var vi står jämfört med dom, avslutar Tony.

HUDIKSVALL–SANDVIKENS IF 1–2 (0–2)

SIF:s mål: Henrik Juhlin och Alexander Svanberg.

Bäst i SIF: Henrik Juhlin och Gustaf Källberg.

Mer läsning

Annons