Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF ska visa rätt attityd mot Dalkurd

Sandvikens IF underpresterade mot Vasalund senast.
I eftermiddag är laget ute efter revansch när publiklaget Dalkurd gästar Jernvallen.
– Vi måste vara modigare, säger SIF-tränaren Tony Andersson inför mötet som klassas som högriskmatch.

Annons

De ordinarie mittbackarna Sereya Mobaraki och David Svanberg saknades borta mot Vasalund senast. Sandvikens IF hade ändå en 1–0-ledning inför andra halvlek, men där stämde ingenting och det blev förlust med 2–1.

Mot Dalkurd i eftermiddag är duon tillbaka – och nu kräver tränaren Tony Andersson en rejäl uppryckning jämfört med senast.

– Matchen mot Vasalund var vår första dåliga insats den här säsongen, så det är väl ingen katastrof egentligen. Men vi har högre krav på oss själva, säger Tony och tillägger:

– Vi måste vara mycket bättre i vår egen box.

Dalkurd har fem poäng efter fem omgångar och ligger nia i tabellen, placeringen bakom SIF.

– Spelmässigt har Dalkurd varit det bästa laget i flera av sina matcher, men dom har haft svårt att sätta chanserna. Laget gillar att ha mycket boll och har kvalitéer för det, säger Tony Andersson, som välkomnar det faktum att motståndarlaget är så pass populärt runt om i landet att eftermiddagens match klassas som högriskmatch av förbundet.

– Dalkurd har ett större stöd på sina bortamatcher än hemma i Borlänge, och vi kan nog räkna med att det kommer 300-400 bortasupportrar. Det blir säkert en fin inramning.

Därmed talar mycket för att 1000-strecket kommer att passeras på Jernvallens läktare för första gången den här säsongen.

Så spelar SIF:

Tim Markström – Jonas Österberg, Sereya Mobaraki, David Svanberg, Jimmy Hansson – Andreas Gillström, Jens Åberg – Andrew Stadler, Tobias Wanke, Joel Stillmark – Björn Berglund.

Ersättare: Rickard Andersson (mv), Christoffer Simensen, Alexander Svanberg, Andreas Sipuri, Filip Johannesson, Emil Wigren, Gustav Källberg.

Mer läsning

Annons