Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF ställs mot betongförsvar

Nyckeln för SIF mot favoriten Västerås SK: Ta sig igenom ett betongförsvar.
Och efter noggrant test blir det Björn Berglund som ska göra målen.
– Han spelar från start, säger tränaren Tony Andersson.

Annons

Björn Berglund gjorde SIF:s första mål senast i segermatchen mot Akropolis, men efterspelet blev inte lika kul. Han föll när han firade och skadade nyckelbenet. I går testade han läget lite försiktigt – och åker med laget till Västerås för att spela från start.

• Är det förbud mot komplicerade målgester i SIF nu?

– Nja, det var ju faktiskt inte direkt så att han provade på att göra nån volt efter målet, han fastnade med foten och föll olyckligt. Hade otur helt enkelt.

Tony Andersson skickade in Emil Wigren istället, och han avgjorde sedan matchen, så det finns både bredd och spets framåt i SIF. Och det kan behövas, för VSK:s största styrka är försvaret.

– VSK är kanske det lag vi har bäst koll på i hela serien. Jag har sett dom flera gånger på försäsongen och dom kommer ju från mina trakter också. Och dom har sju renodlade backar som är bland de bästa i hela serien, säger Andersson.

– Vi ska nog inte räkna med att skapa tio heta målchanser mot dom, utan det gäller att vi tar vara på de tillfällen vi får.

Tony Andersson är ändå hoppfull inför mötet med laget som inför säsongen tippats i toppen men som nu startat med två raka kryss.

– Vi möter dom i ett bra läge. Dom har inte vunnit ännu och känner säkert viss press. Som nykomling kan vi åka dit avslappnade.

Tobias Wanke, Joel Stillmark och Jesper Karlsson har skadeproblem även om de två sistnämnda närmar sig comeback. Jonas Österberg är dock tillbaka efter avstängning.

Mer läsning

Annons