Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF-start som lovar god fortsättning

Sandvikens IF fick en fin start på höstsäsongen. Säker seger med 2–0 (1–0) hemma mot Väsby ger arbetsro inför kommande uppgifter.
– I dag visade vi att vi vuxit in i division 1-kostymen, sa en nöjd tränare i SIF, Tony Andersson.

Annons

Efter ett fyra veckor långt matchuppehåll tacklade SIF den första höstuppgiften på bästa sätt hemma på Jernvallen. Med ett vårdat spel manövrerade Sandviken stundtals ut gästande Väsby som har ett rätt namnkunnig hopplock av spelare.

– Förutom en period i andra halvlek tycker jag att vi var det klart bättre laget. Vi ville undvika att ”byta boll” med dom, för så länge vi hade kontroll på bollinnehavet och fick till lite längre anfall var vi klassen bättre, summerade SIF-tränaren Tony Andersson.

Dessutom hade SIF en spelare som stack ut lite extra och gjorde ett flertal matchavgörande insatser. Snart 25-årige Björn Berglund som hämtades från Strömsberg inför den här säsongen fick det mesta att stämma i går.

– Ja, han gör sin klart bästa insats i rödvita dressen, betygsatte tränaren Tony Andersson.

Och själv var Berglund, som låg bakom Sandvikens bägge mål, också nöjd med sitt spel.

– Jag får nog hålla med Tony där. Det gick bra i dag och jag kom med mycket i spelet, vilket jag gillar.

Berglund hade rollen som ensam toppforward i utgångsposition. Men han var ändå den som ofta tog ett steg ned i banan och gjorde sig spelbar – och spelade fram andra spelare som kom i fart. Som vid 1–0-målet då han snyggt växelspelade med högerbacken Jonas Österberg som satte dit ledningsmålet.

– Jonas följde med fint och det blev ett väldigt vackert mål. Vi spelade bra under långa stunder och försökte sätta bollen på öppna ytor, förklarade Björn Berglund.

Tio minuter in på andra halvlek var det dags för nästa målgivande anfall. Berglund vände ned i banan och tog sig utåt högersidan där han måttade in ett perfekt inlägg.

– Jag försökte hitta ytan mellan deras backlinje och där kom Andreas Sipuri perfekt och nickade in 2–0.

Efter det målet tappade SIF en aning i intensitet och gästande Väsby tog över lite av spelet.

– Det blev lite mer att göra än vanligt. Men jag tycker vi hade skaplig koll på läget ändå, sa målvakten Tim Markström som fick göra några bra räddningar för att hålla sin nolla.

För Sandviken redde ut de små problem som fanns och Tony Andersson gladde sig åt tre poäng och en del annat också.

– Ja, jag vill ändå säga att det är lite extra skönt att slå ett lag som gnäller så mycket som Väsby gör. De sparkar på spelare som redan ligger ned, försöker filma till sig fördelar och klagar på domslut. Jag brukar inte ha så mycket synpunkter på motståndare, men det här med att sparka på någon som ligger ned det är inte okej.

Mer läsning

Annons