Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF-tränaren inför seriefinalen: ”Vi måste vara modiga”

Division 1 hägrar.
Sandvikens IF har skaffat sig ett utmärkt slagläge.
– Det här har varit målet ända sedan jag flyttade hit. Nu måste vi vara modiga, säger SIF-tränaren Tony Andersson inför kvällens seriefinal borta mot Enköping.

Annons

Fem raka segrar och nio raka matcher utan förlust. Med den fina perioden i bagaget toppar Sandvikens IF division 2 norra Svealand – med fem omgångar kvar att spela.

Enköpings SK är en poäng bakom och i kväll möts lagen på Enavallen.

– Det är seriens två bästa lag som möts och det ska bli riktigt roligt, säger SIF-tränaren Tony Andersson.

Förra söndagen dröjde det till den 95:e minuten innan David Svanberg kunde göra matchens enda mål hemma mot Falu FK – ett mål som stärkt SIF ytterligare.

– Psykologiskt var det ett oerhört viktigt mål. Vi har nått vårt stora delmål nu, att gå ikapp Enköping. Nu är vi i täten, och det råder en enorm lättnadskänsla i truppen, säger Tony, som poängterar att det är en extra speciell match för de flesta av spelarna.

– För många är det den största matchen i karriären hittills. Det är mycket ett mentalt spel, och då gäller det att hitta sin egen positiva känsla.

Vilken taktik kommer ni att använda?

– Vi ska ta tag i taktpinnen direkt och vara det spelförande laget, vilket vi har försökt att vara hela säsongen. Enköping ska få anpassa sig efter oss.

• Är du förvånad över att ni är där ni är?

– Vi har gjort en jättebra säsong, men jag är absolut inte förvånad. Vi har gjort framsteg hela tiden, men det var först för fem-sex veckor sedan som vi vaknade till liv och på allvar började tro att vi kan vinna serien.

Tony Andersson är inne på sin andra säsong som SIF-tränare – och med ett år kvar på kontraktet har han ett drömläge att uppfylla sitt mål.

– Ända sedan jag kom hit har mitt mål varit att vinna serien. Som tränare är det viktigt att leverera resultat, och ett avancemang till division 1 skulle betyda mycket för mig.

• Och vad skulle det betyda för föreningen?

– Det skulle betyda en hel del. Vi skulle komma närmare den absoluta elitfotbollen, och är man där och nosar ökar uppmärksamheten.

• Är föreningen redo att ta klivet?

– Det är den absolut. Men precis som för alla andra lag skulle truppen behöva spetsas. Man får inte slå sig för bröstet bara för att man gått upp en division, utan det gäller att värdera kvaliteten i laget.

Tony tillägger sedan:

– Men...vi är inte där än.

Det är 15 poäng kvar att spela om, och Tony tror att det krävs minst nio.

– Ja, vinner vi inte tre matcher till kan vi glömma seriesegern.

• Kommer ni att fixa det?

– Jag hoppas och tror det. Känslan är att vi är det starkaste laget.

Det finns inte heller några skador eller avstängningar som oroar. Rickard Wiklöf är visserligen fortfarande borta men annars är alla tillgängliga.

– Andreas Sipuri har haft känning i ryggen i veckan och startar på bänken. Den ända ändringen i startelvan blir då att Henrik Juhlin ersätter Spuri i anfallet, säger Andersson.

Mer läsning

Annons