Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF-vinst till ingen nytta

Sandviken gjorde sitt och vann med 2–1 mot Spårvägen efter ett sent mål av inhopparen Sereya Mobaraki.
Tyvärr så hjälpte inte det målet då Enköping vann sin match mot Västerås och vinner därmed serien före Sandviken.

Annons

Tränaren Tony Andersson var stor i nederlagets stund:

– Enköping har visat att man har haft en växel till men vi var i alla fall med och utmanade in i det sista och nästa säsong ska vi vara högst upp.

Redan efter 46 sekunder tog hemmalaget ledningen då Sebastian Holmqvist sköt ett långskott som överraskade Markström. Och som inte olyckorna var nog så skadades David Svanberg i en närkamp och tvingades kliva av efter 30 minuters spel med en ömmande fot.

I paus ledde också Enköping med 2–1. Var det något du berättade för spelarna?

– Ja, jag tyckte att det inte fanns någon anledning och hålla inne med det. Vi låg ju under i alla fall och jag betonade för spelarna att oavsett hur resultatet skulle bli i Enköping så skulle vi vinna vår match, berättar Tony.

Så i andra halvlek fanns det bara ett som gällde och det var full fart framåt. Redan efter tio minuters spel gick man ner på en trebackslinje för att flytta fram positionernaDet var den mest rutinerade herren på plan, Mathias Woxlin, som spräckte nollan med ett distinkt skott från ca 25 meter.

I den 88:e matchminuten byttes Sereya Mobaraki in och efter knappa tre minuter på plan höll han sig framme och tåade in segerbollen. Ett mål som kan komma att bli viktigt, då SIF med sina 46 poäng är bästa tvåan i hela division 2 och kan få en plats i division 1 om det skulle bli något lag som tvångsnerflyttas.

– Det florerar rykten om att det är några lag som har det tufft ekonomiskt och då är det i alla fall skönt att vi har spelat oss till det här läget, menar Tony.

Mer läsning

Annons