Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjötull föll mot effektiva motståndare

Under lördagseftermiddagen föll Sjötull tungt hemma mot Hälsingelaget Rengsjö med 4–2.
– De är ruskigt effektiva. Jag tror de har två eller tre avslut i andra halvlek och gör två mål, konstaterar Sjötulls tränare Carlos Santis.

Annons

Innan matchen på Träffens IP under lördagseftermiddagen mellan hemmalaget Sjötull och gästerna Rengsjö drog igång samlades lagen för att hedra Sjötullspelaren Victor Setterlind som nyligen gått bort i cancer. Med detta färskt i minnet var det hemmalaget som öppnade starkast.

– Jag tycker att vi börjar de första 25 riktigt bra men vi får inte in bollen, förklarar Sjötulls mittback Björn Johansson. Han fortsätter:

– Vi blir frustrerade och tappar tålamodet och försöker slå avgörande passningar, det är det som gör att vi kommer bort från vår spelplan.

Gästerna från Hälsingland utnyttjade frustrationen hos gävlelaget och kunde ta tillvara på sitt vassa djupledsspel, vilket även resulterade i en välförtjänt tvåmålsledning i halvtid.

I andra halvlek spelade Sjötull upp sig markant och pressade stundtals gästerna hårt, men när Rengsjös Victor Roos frispark i den 68:e minuten gick in kändes Sjötulls planer på att ta poäng avlägsna.

– De är ruskigt effektiva. Jag tror de har två eller tre avslut i andra halvlek och gör två mål, konstaterar Sjötulls tränare Carlos Santis.

Det svartrödklädda hemmalaget fick till slut in två bollar, men kom aldrig riktigt nära att hota gästerna som till slut kunde vinna med 4–2.

– Jag tycker vi ska ta med oss de första 25 minuterna till nästa match, säger Sjötulls Björn Johansson.

– När vi väl får vårt spel att fungera känns det som att det inte är något lag som kan slå oss.

SJÖTULL–RENGSJÖ 2–4 (0–2)

Målen: 0–1 (32) Victor Roos, 0–2 (44) Erik Wästman, 0–3 (68) Victor Roos, 1–3 (73) Wallace Da Silva, 1–4 (89) Erik Wästman, 2–4 (93) Daniel Almqvist.

Domare: Mahbod Beigi, Sandviken.

Publik: cirka 80.

Sjötulls tre stjärnor

3: Björn Johansson, b

2: Babak Gafari, mf

1: Maximiliano Matta, mv

Mer läsning

Annons