Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjötull steget före Huge

Disciplin blandat med individuell skicklighet.

Sjötulls BK visade upp ett brett fotbollsregister och vann rättvist det prestigefyllda derbyt mot IK Huge med 3–1 på Träffen.

– I våra bästa stunder kan vi slå alla lag i serien, säger Sjötulltränaren Carlos Santis.

Annons

Nykomlingen Sjötull har under säsongen visat att de hör hemma i division tre. Men de har haft ett problem – jämnheten. Flera imponerande segrar har varvats med mindre imponerande förluster.

Den duktige mittfältaren Nermin Celjo tror att den tiden kan vara förbi.

– Vi har fått många nya spelare inför den här säsongen och det har tagit ett tag innan alla har lärt känna varandra. Men sakta men säkert tycker jag att vi har blivit jämnare.

Att de håller en hög nivån slog de fasta på i gårdagens match mot tabelltvåan Huge.

Sjötull lät sig aldrig nedslås av Huges ledningsmål i den 20:e minuten av måltjuven Simon Fäger. Bara fyra minuter senare kvitterade Mohammed Valentino Moradi i öppet mål efter att Nermin Celjo nickat i ribban på en hörna.

Och sen var det nästan bara Sjötull för hela slanten. Tio minuter in i den andra halvleken kontrade Salar Ali, efter mycket fint förarbete av målvakten Max Matta och Wallace da Silva, in 2–1. Och bara kvarten senare ökade de på till 3–1 efter en snygg vändning av matchens lirare Nermin Celjo i straffområdet.

En taktisk seger.

– Vi visste hur dom spelar så vi försökte ligga lågt i första halvlek för att inte ge dom så mycket lägen. Sen i andra bestämde vi att vi skulle rulla runt bollen på deras planhalva och vänta in de rätta lägena, säger Nermin Celjo.

SJÖTULLS BK–IK HUGE 3–1 (1–1)

Målen: 0–1 (20) Simon Fäger, 1–1 (24) Mohammed Valentino Moradi, 2–1 (54) Salar Ali, 3–1 (70) Nermin Celjo.

Hörnor: 9–1.

Publik: 150.

Domare: Marcus Jeppsson, Gävle.

Mer läsning

Annons