Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjötull tappade 4-1-ledning

Med nästan hela andra halvlek kvar av bortamatchen mot Sund IF ledde Sjötull med 4–1 och man var två man mer på plan. Ändå lyckades man inte bärga tre poäng.
Hemmalaget kom tillbaka och klarade oavgjort, 4–4.
Frågan är naturligtvis enkel. Hur kunde det ske?
– Ja, jag kan inte smälta det som hände. Det ska inte kunna ske. Rent slarv, suckar en besviken tränare Carlos Santis

Annons

Sjötull fick verkligen en smakstart på matchen. Wallace da Silva ordnade 1–0 på straff i den fjärde minuten och samtidigt fick Sund en man utvisad. 2–0 kom bara några minuter senare genom Nermin Celjo.

I halvtid ledde man med 3–1. Och det fortsatte att gå Sjötulls väg.

Carlos Santis:

– Direkt i inledningen av andra får dom en spelare till utvisad och vi ökar på till 4–1. Vi spelade jättebra. Men sen…Ja, jag vet inte hur jag ska beskriva det som sker efter det, säger han men gör ändå ett försök.

– Vi tappar all ödmjukhet i andra halvlek. Vi går ifrån vår matchplan totalt och när dom sticker upp i anfall, är vi inte med. Ingen jobbar hemåt.

Sunds upphämtning skedde inom loppet av 22 minuter och en till synes säker tre poängare och häng på topplagen, förbyttes till en poäng, som nog kändes som en förlust. Det (o)lustiga i det hela är att den här historien nästan hände i vårmatchen lagen mellan. Då höll Sjötull också på att tappa en 4–1-ledning men klarade sig undan med blotta förskräckelsen och vann med 4–3.

Sjötull tappade nu lite på topplagen men det är inget som Carlos bryr sig om speciellt mycket.

– Vi har sagt att vi ska klara kontraktet så fort som möjligt och det har vi snart gjort. Men det är klart att vi nu vill hamna så långt upp vi bara kan. Och då får man ju inte tappa sådana här poäng, menar han.

Sjötulls nästa match spelas kommande helg då man hemma tar emot Rengsjö.

SUND–SJÖTULL 4–4 (1–3)

Målen: 0–1 (4) Wallace da Silva (straff), 0–2 (8) Nermin Celjo, 1–2 (40) Patrik Witkowsky, 1–3 (45) Mohammed Moradi, 1–4 (51) Salar Ali, 2–4 (59) Niklas Persson, 3–4 (68) Niklas Ryman, 4–4 (81) Patrik Henriksson (straff).

Sjötulls tre stjärnor

3: Nermin Celjo, f

2: Björn Johansson, b

1: Stefan Persson, mf

Mer läsning

Annons