Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadad av målgest – då avgjorde ersättaren

Sandvikens IF vann hemmapremiären med 2–1 mot Akropolis.

Inhopparen Emil Wigren nådde högst och nickade in vinstmålet inför 644 på Jernvallen.

– Jag tycker vi spelar riktigt bra i dag och det känns fantastiskt skönt att vi reser oss efter deras kvittering, säger en mycket glad matchvinnare.

Annons

Sandviken hade kontroll på händelserna och ledning med 1–0 då Akropolis fick en straff med 20 minuter kvar. En straff som rutinerade Babis Stefanidis satte säkert bakom Tim Markström.

Matchen var på väg att glida hemmalaget ur händerna – men då kom Wigrens mål. Filip Johannesson, som löpte på i stort sett allt, kämpade sig förbi sin försvarare på vänsterkanten och kunde med ett fint inlägg servera Emil.

– Filip gör ett jättebra jobb och jag får komma mitt emellan deras försvarare och bara gå upp och sätta dit skallen. Det var fruktansvärt skönt att se hur bollen gick in, säger Emil som fick komma in i första halvlek då anfallaren Björn Berglund tvingades byta.

Då hade Björn några minuter innan det gjort Sandvikens första mål på ett fint förarbete av Andrew Stadler. Men Björn blev för glad och firade allt för våldsamt sitt första mål på Jernvallen och landade på axeln i sin målgest. En skada på ett nyckelben blev resultatet av firandet.

– Lite pinsamt kanske men jag tappade balansen och ramlade lite fel och jag kände direkt att det blev fel. Surt med tanke på att jag har fått en bra start på säsongen med två mål och jag kände mig het i dag, menade Björn som nu får bereda sig på en viloperiod på någon vecka.

Naturligtvis så var den här segern extra skön med tanke på den snöpliga förlusten i premiären mot Forward. SIF förde den här matchen och skapade flera bra lägen och tränare Tony Andersson som fick följa matchen via läktaren, efter utvisningen förra söndagen, kunde glatt konstatera från läktarplats att hans mannar gjorde en bra insats.

– Vi gör i stort sett en prickfri insats i dag och även när dom gör sitt mål visar vi vilken moral det här gänget besitter. Härligt, jublade den för dagen kostymprydda Andersson.

Och det här med hemmapremiärer är något som Wigren gillar. I förra säsongens hemmapremiär gjorde ju Järbo-sonen Emil Wigren Sandvikens båda mål. Historien upprepar sig.

– Hemmapremiärer är mina, konstaterade matchvinnaren – och det är ju svårt att säga emot…

Mer läsning

Annons